Minorul care a lovit intenționat un polițist cu mașina rămâne în spatele gratiilor

0
327

Cristi Piță, tânărul în vârstă de 16 ani, din Craiova, care a vrut să treacă intenţionat cu maşina peste un poliţist, a fost menținut, vineri, 18 mai a.c., în arest preventiv. Asta după ce judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au admis o contestație a Parchetului împotriva hotărârii prin care Tribunalul Dolj înlocuise, în luna aprilie, măsura arestării preventive a inculpatului cu arestul la domiciliu. Minorul a fost trimis în judecată, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj pentru ultraj combinat cu tentativă de omor şi conducere fără permis, iar instanța a amânat pronunțarea asupra legalității rechizitoriului.

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât, vineri, 18 mai a.c., să-l mențină în spatele gratiilor pe Cristi Piță, minorul de 16 ani, din Craiova, acuzat de ultraj și conducere fără permis: „Menține măsura arestării preventive a inculpatului PIŢĂ CRISTI, măsura dispusa prin încheierea nr. 11/22.01.2018 a judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj. Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu formulată de inculpatul Piţă Cristi. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunțată în camera de consiliu, azi, 18.05.2018”, se arată în încheierea de ședință a instanței. Dosarul a fost analizat în camera preliminară a Tribunalului Dolj, iar instanța a amânat pronunțarea asupra legalității rechizitoriului.

Reamintim că, pe 21 ianuarie a.c., seara, în jurul orei 23.00, depistat în trafic, la volanul unui Opel, Cristi Piță, de 16 ani din Craiova, a refuzat să oprească la semnalele oamenilor legii, fiind urmărit pe mai multe străzi din oraș. La un moment dat, pe strada „Nanterre”, un echipaj de la Secția 3 Craiova i-a ieșit în față tânărului, „agenţii Sîrbu Marian şi Lupu Dănuţ au poziţionat autospeciala pe mijlocul părţii carosabile pentru a bloca deplasarea autoturismului Opel, condus de inculpat, care era urmărit de celelalte două echipaje, iar agentul Lupu Dănuţ a coborât şi i-a făcut semnal de oprire conducătorului auto. În momentul când s-a apropiat de echipajul de poliţie, deşi a observat semnalul făcut de agent, inculpatul Piţă Cristi a accelerat şi l-a lovit cu autoturismul pe agentul Lupu Dănuţ Florea, care a fost proiectat ulterior pe capota autoturismului de serviciu, după care inculpatul şi-a continuat deplasarea pe mai multe străzi din mun. Craiova până când autoturismul său a fost blocat şi imobilizat de echipajele care îl urmăreau, în parcarea din spatele blocului O15, situat pe strada Spaniei”, au reţinut procurorii în rechizitoriul prin care s-a dispus trimiterea în judecată a minorului. Cristi Piţă şi-a abandonat maşina, a fugit pe jos, printre blocuri, însă oamenii legii l-au prins. A fost reţinut pentru 24 de ore, iar pe 22 ianuarie a fost arestat preventiv, de atunci fiind în spatele gratiilor.