Măsuri preventive menținute pentru craiovenii acuzați de mărturie mincinoasă în cazul crimei din Craiovița Nouă

0
216

Judecătoria Craiova a menținut, la sfârșitul săptămânii trecute, măsurile preventive dispuse față de cei trei tineri din municipiu acuzaţi de mărturie mincinoasă în cazul crimei din cartierul Craioviţa Nouă, din noaptea de 5 spre 6 decembrie 2016. Potrivit anchetatorilor, inculpaţii au făcut afirmaţii care s-au dovedit false, în faţa judecătorilor, când au fost audiaţi în procesul în care fraţii Gabriel şi Luigi Teodorescu au fost judecaţi după ce l-au înjunghiat mortal pe Ionuţ Antoni Fieraru, de 20 de ani, fiind condamnați la  la 18 ani şi 8 luni, respectiv 19 ani de închisoare.

Magistrații Judecătoriei Craiova i-au menținut în arest la domiciliu pe craiovenii Giovani Gheorghe, de 21 ani, şi Dănuţ Didă, de 27 ani, un al treilea tânăr, Daniel Teodorescu, rămânând și el sub control judiciar. Instanța le-a respins cererile de a fi plasați sub control judiciar: „menţine ca fiind temeinică şi legală măsura arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpatul Gheorghe Giovani. Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar formulată de inculpat prin apărători. Menţine ca fiind temeinică şi legală măsura arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpatul Didă Costel-Dănuţ. Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar formulată de inculpat prin apărători. Menţine ca fiind temeinică şi legală măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Teodorescu Daniel”.

Cei trei sunt judecați pentru mărturie mincinoasă în cazul crimei petrecute în cartierul craiovean Craiovița Nouă, pentru care frații Gabriel şi Luigi Teodorescu au fost condamnați la 18 ani şi 8 luni, respectiv 19 ani de închisoare.  Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, Giovani Gheorghe şi Dănuţ Didă, „pe 27 septembrie, respectiv 30 octombrie anul trecut, fiind audiaţi în calitate de martor într-o cauză penală aflată pe rolul Tribunalului Dolj, au făcut afirmaţii mincinoase cu privire la împrejurările esenţiale asupra cărora au fost întrebaţi. S-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de mărturie mincinoasă, având în vedere că afirmaţiile mincinoase au fost făcute în legătură cu o faptă pentru care legea prevede pedeapsa detenţiunii pe viaţă ori închisoare de 10 ani sau mai mare”. Cei doi au fost reţinuţi pe 27 februarie, iar pe 28 Judecătoria Craiova i-a plasat în arest la domiciliu, în timp ce al treilea tânăr inculpat în dosar este sub control judiciar de pe 8 martie a.c. Următorul termen pe fond a fost stabilit la data de 25 mai a.c.