BREAKING NEWS / Atac armat la Casa Albă. Serviciile Secrete l-au împuşcat pe suspect

0
164

Un suspect a fost imobilizat şi plasat în custodia poliţiei, după ce s-au tras mai multe focuri de armă în jurul Casei Albe. Preşedintele Barack Obama nu se afla la reşedinţa sa. Accesul la Casa Albă a fost restricţionat.

Preşedintele Barack Obama a fost informat în legătură cu incidentul de la Casa Albă şi nimeni din personalul său nu a fost rănit după ce au fost trase focuri de armă vineri în apropiere, a declarat un oficial, citat de Reuters.1

“Nimeni din interiorul sau asociat cu Casa Albă nu a fost rănit şi toată lumea la Casa Albă este în siguranţă”, a afirmat un oficial de la Casa Albă într-un e-mail. “Preşedintelui i s-a adus la cunoştinţă situaţia”, a adăugat acest oficial.

Accesul la Casa Albă a fost restricţionat vineri după ce au fost trase mai multe focuri de armă în apropiere, a anunţat poliţia, în absenţa preşedintelui Barack Obama care juca golf în apropiere de Washington, informează AFP şi Reuters.

Serviciile Secrete au împuşcat un bărbat suspect care a pătruns în zona de securitate din jurul Casei Albe cu o armă asupra sa. Suspectul a fost împuşcat în burtă şi a fost luat în custodie de poliţie.

Presedintele Barack Obama nu se afla la Casa Albă, iar securitatea vicepreşedintele Joe Biden a fost asigurată de forţele de securitate în complexul Casa Albă în timpul incidentului. Din primele informaţii, când s-au auzit focurile de armă, Barack Obama era la baza aeriană Andrews (n.r. – Washington), unde juca golf.

Casă Albă a fost închisă, după ce pe Pennsylvania Avenue s-au auzit împuşcături, conform CNN.

Se verifică dacă intenţiile celui reţinut au vreo legătură cu preşedintele Statelor Unite ale Americii. Toată zona din jurul Casei Albe a fost împănzită cu efectivele forţelor de ordine.