Jucătorii Ştiinţei se antrenează la cantonamentul din Lunca Jiului

0
471

În perioada de vârf a pandemiei de coronavirus, jucătorii Universităţii Craiova şi-au reluat antrenamentele, la cantonamentul din Lunca Jiului. Fotbaliştii sunt cei care au solicitat clubului să se antreneze sub comanda preparatorului fizic şi au primit acceptul, condiţia fiind să vină în grupe de câte 3 şi să respecte un anumit program. Primii “clienţi” ai preparatorului Cornel Blejan au fost Bancu, Vătăjelu şi Mihăilă. Participă şi jucătorii străini care au rămas în Craiova în această perioadă, respectiv Koljic, Cosic şi Acka. La cantonamentul din Lunca Jiului au fost prezent şi antrenorul Cornel Papură.

Antrenamentele se vor desfăşura zilnic în acelaşi ritm până la încetarea stării de urgenţă, apoi urmând să se treacă la şedinţe de pregătire normale. Juveţii au început pregătirea fizică încă de săptămâna trecută, însă numai prin video-conferinţă, tot sub comanda lui Cornel Blejan. Data preconizată de LPF pentru reluarea campionatului este 5 iunie.

Universitatea Craiova este printre puţinele cluburi care nu a micşorat salariile jucătorilor, dar le-a şi impus un program individual în primele 4 săptămâni de la întreruperea campionatului. Alb-albaştrii au fost obligaţi să se filmeze şi să trimită video cu exerciţiile aceluiaşi preparator fizic, Cornel Blejan. Cei care nu s-ar fi conformat, nu ar fi primit salariul.