A început dezinsecția în Craiova!

0
209

Timp de o săptămână, începând din acest week-end, se desfășoară campania de dezinsecție, prima de acest gen pe anul acesta. Timp de trei nopți consecutive, se intervine în marile parcuri ale orașului, urmând ca, de luni, să se intre în cartiere.

Potrivit SC Salubritate, care efectuează această acțiune, dezinsecția se realizează prin pulverizare terestră pe domeniul public, intervenția având ca scop combaterea insectelor dăunătoare. Lucrătorii societății au început să acționeze din noaptea de joi spre vineri, efectuând larvicidarea în zona lacurilor din Craiova, pe o suprafață de 21,2 hectare. În noaptea trecută, de vineri spre sâmbătă, a avut loc dezinsecția în Parcul Nicolae Romanescu și în zonele adiacente. În noaptea următoare, de sâmbătă spre duminică, activitatea de dezinsecție este programată să se deruleze în Parcul Tineretului, cimitirele Nord și Sineasca, precum și la zonele verzi de pe bulevardul Nicolae Titulescu, strada Maria Tănase și de la Casa Științei și Tehnicii.

Peste 700 de hectare ale Craiovei, pulverizate cu „Extratox”

De luni, echipele care acționează la nivelul Craiovei vor demara intervenția în celelalte cartiere ale Craiovei, aceasta urmând să se desfășoare în funcție de condițiile meteorologice existente. Reprezentanții SC Salubritate Craiova au precizat că produsul biocid folosit în cadrul acestei intervenții este „Extratox”, substanță care se află în grupa a treia de toxicitate și care este avizată de Ministerul Sănătății. Suprafața totală pe care va avea loc dezinsecția este de 762,35 hectare, iar graficul complet al intervenției poate fi consultat pe site-ul www.salubritate-craiova.ro.