Obiectivul pe turnantă – podiumul

0
101

După egalul din derby-ul cu Dinamo, Universitatea îşi propune să prindă poziţia a treia în urma celor 7 jocuri rămase de disputat

 

Din declaraţiile ulterioare meciului cu Dinamo, atât ale staff-ului tehnic, cât şi ale jucătorilor, obiectivul trasat pentru finalul sezonului este ocuparea unui loc pe podium, chiar dacă accesul în cupele europene este interzis. Împăcat cu egalul în faţa unei rivale, Sorin Cârţu a declarat că şi-ar dori acelaşi spirit de luptă din partea echipei la toate meciurile: „Un meci încrâncenat, între două echipe rivale. Păcat că nu s-a terminat cu goluri. Se putea, având în vedere că au fost ocazii mari. Noi le-am ratat prin Rocha și Tîrnăcop. Dacă am fi deschis scorul, ei ar fi forțat și ar fi fost spectacol. Așa a fost un 0-0 viu, între două echipe care s-au bătut pentru fiecare minge. Când am rămas 11 la 10 simțeam că se poate mai mult, am forțat victoria. Nu mă deranjează că nu am urcat acum pe 3, important este să prindem podiumul la final. Vreau să văd aceeași combativitate și la celelalte meciuri“. Universitatea mai are de jucat în acest retur cu: Chiajna, Braşov, Botoşani, Iaşi, Ceahlăul, Rapid şi CFR Cluj.

Săndoi: „Suporterii au fost fantastici”

Emil Săndoi crede că după numărul de ocazii Universitatea merita victoria şi a subliniat aportul fanilor. Totodată, spune că lupta pe final de sezon va fi pentru podium. „Un joc al orgoliilor, iar dacă avem în vedere ocaziile per-total am fi meritat să câștigăm. Dinamo a avut o ocazie, la Grigore, când a scos Bălgrădean și a mai fost periculoasă la câteva faze fixe. Noi am avut prin Rocha și Târnăcop două ocazii extrem de clare. Am vorbit cu băieții după joc și nici ei nu-și explicau cum au putut să rateze. A mai fost șutul lui Vătăjelu, care a trecut puțin pe lângă vinclu. Și a mai fost și acea fază când Herghelegiu a marcat, de pe bancă nu a părut că a plecat din ofsaid. Ne-am fi dorit victoria, mai ales că jucam împotriva lui Dinamo și în fața acestor suporteri, care au fost fantastici astăzi, au avut o coregrafie formidabilă. Ne pare rău și pentru ei că nu am câștigat azi. Poate unii dintre băieți nu au prins cea mai bună formă, dar s-au dăruit total. Este un punct acumulat, care poate va conta la final, poate cu el vom fi pe podium. Cu acest punct ne-am consolidat locul patru, rămâne ca până la final să luptăm pentru podium“ a spus Săndoi.

Bălgrădean: „După ocazii, rezultatul este injust”

După meciul contra fostei sale echipe, portarul Cristi Bălgrădean a spus: „A fost o partidă grea, cu o echipă bună, care a venit să joace fotbal. Din păcate nu am reușit să câștigăm. Suporterii Universității meritau victoria. Este un 0-0 injust, având în vedere ocaziile pe care le-am avut. Nu ne rămâne decât să câștigăm la Chiajna, pentru a recupera aceste puncte“. Un alt internaţional al Craiovei, Bogdan Vătăjelu, regretă că ocaziile sale şi ale coechipierilor nu au fost transformate: „Puteam să câștigăm, în repriza a doua jocul a mers în favoarea noastră. Ne-am creat ocazii, am dat totul pentru a înscrie și a câștiga meciul. Și eu am avut două șanse, dar nu a intrat. Cea mai clară situație a avut-o Rocha, dar nu putem să-i certăm pe atacanți pentru ratări, pentru că nici ei nu ne ceartă când greșim în apărare. Toți pierdem, toți câștigăm, suntem o echipă. Vom lupta să ne clasăm cât mai sus. Ne concentrăm acum pe următorul meci, de la Chiajna, pe care vrem să-l câștigăm“.