Alb-albaştrii sub lupă / Acka – MVP, Bawab – o dezamăgire

0
122
Dumitraş

Bălgrădean – Din nou a făcut un meci bun contra fostei sale echipe. A avut o intervenţie senzaţională la lovitura de cap a lui Grigore.

Dumitraş – În prima repriză a fost cel mai bun jucător al Craiovei. A urcat bine, a creat superioritate, a driblat ca un mijlocaş de creaţie, impresionând inclusiv cu câteva „urechi” de care s-au ruşinat Filip şi Lazăr. În partea a doua s-a mai stins, dar nici nu s-a prea insistat pe partea sa. Şi tot a mai contribuit cu o lovitură de cap periculoasă şi a provocat eliminarea lui Filip. Nu are de ce să fie scos din echipă.

Acka – A fost cel mai bun jucător al Ştiinţei în meciul cu Dinamo. Intervenţii precise, sigure, chiar şi când a driblat la marginea careului propriu şi a dat palpitaţii fanilor. O singură scăpare va avut, când l-a faultat pe final pe Bilinski, în loc să-l scoată în zonă moartă.

Izvoranu – Joc solid, s-a achitat de sarcini în apărare şi a avut câteva pase lungi utilizabile. Dacă ar fi cadrat mai bine lovitura de cap din prima repriză putea marca împotriva fostei echipe. Îşi poate revendica locul de titular.

Vătăjelu – Nu a impresionat în timpul jocului, dar finalul i-a aprţinut. Din intercalările sale au apărut câteva ocazii. Centrările nu prea i-au ieşit, însă a fost aproape de gol la cele două şuturi din ultimele minute, când echipa era în superiroitate. Evoluţia de pe final este cea aşteptată de la el.

Nuno Rocha – A avut cele două ocazii mari din prima repriză, voleul peste poartă şi şansa imensă din 4 metri când l-a luat la ţintă pe Marc. A făcut risipă de efort, a avut şi pătrunderi în diagonală din banda dreaptă, unde a fost retras. Pe final a obosit şi schimbarea a venit firesc.

Mateiu – N-a fost prea inspirat la construcţie, dar a jucat ca un adevărat închizător, la sacrificiu: alunecări la limită, presing permanent, ar fi necesar în fiecare meci un astfel de aport.

Brandan – Printre puţinele meciuri bune din acest retur. A descurcat jocul, a pasat eficient, deşi n-a găsit mereu destinatari pentru mingile jucate în faţă şi a fost nevoit să întoarcă faza, neavând nici forţa de pătrundere necesară.

Târnăcop – În prima repriză a fost la serviciu pentru cele două ocazii ale lui Nuno Rocha, în partea a doua a fost la finalizare cu capul, dar n-a prins poarta. N-a mai avut însă eficacitate în bandă, Bărboianu câştigând majoritatea duelurilor cu el. Putea fi scos mai devreme.

Herghelegiu – Marcase în prima repriză, la o fază pe care suporterii o văzuseră regulamentară. A alergat destul, a creat spaţii, dar şi el putea fi înlocuit pe final, când nu mai avea suflu.

Bawab – Cea mai mare dezamăgire. A pierdut practic toate mingile pe care le-a avut. Singura fază la care s-a remarcat, încheiată cu un şut deviat în corner, a survenit chiar înainte de a fi înlocuit. S-a supărat degeaba că a fost schimbat, putea ieşi mai devreme.

Ivan – A intrat foarte bine în joc, a făcut presing, a protejat bine mingile, a centrat la ocazia lui Târnăcop. Pe final, putea alege altă soluţie în locul foarfecii. În condiţiile în care echipa nu are acces la cupele europene, ar trebui forţat mai mult, el este viitorul ofensiv al Ştiinţei.

Curelea – A revenit în echipă după mult timp. Din păcate, a ieşit la primire mai mult în bandă, decât să intre în rolul de pivot, înfipt între cei 3 stoperi folosiţi de Dinamo pe final.