Elevii craioveni câştigă şi Olimpiadele de suflet

0
111

Elevii craioveni nu sunt buni numai la discipline de învăţământ tehnic, real sau uman, ci şi la cele spirituale. Astfel, la Olimpiada Naţională de Religie elevii Seminarului Teologic „Sf. Grigorie Teologul” s-au acoperit de premii, la competiţia care a avut loc la Târgovişte.

Cu binecuvântarea IPS Irineu, Arhiepiscop al Craiovei şi Mitropolit al Olteniei, elevii Seminarului Teologic „Sf. Grigorie Teologul” au participat, în perioada 14-18 aprilie, la faza naţională a Olimpiadei de Religie, destinată elevilor din liceele şi Seminariile Teologice. Toţi cei prezenţi au primit diplome din partea IPS Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei şi Exarh Patriarhal, ceremonia având loc la Liceul de Muzică şi Arte „Bălaşa Doamna”, din vecea Cetate de Scaun a Ţării Româneşti. Premiile au fost oferite de reprezentanţi ai Arhiepiscopiei Târgovişte, Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi Primăria Municipiului Târgovişte.

Rămâne speranţa…

Elevii seminarişti au obţinut, şi în acest an, rezultate remarcabile la diferitele discipline cuprinse în curricula de examen. Astfel, la „Studiul Vechiului Testament”, Robert Lupu(clasa a IX-a, coordonator diacon profesor Angel Cristian Stăiculescu), a obţinut Premiul Special, iar Şerban AlexandruCiocîrlan(clasa a X-a,coord. pr.prof. Gheorghe Pîrva), cel de-al II-lea loc. La materia de studiu „Istoria Bisericii Ortodoxe Române”, Victor Muscalu, care urmează cursurile claseia XI-a, îndrumat de pr.prof. Cristin Alexandru Sperlea, a ocupat prima treaptă a podiumului. Acelaşi coordonator l-a „dus” spre „menţiune” şi pe Vlad Şişu,din clasa a XII-a, la „Dogmatică”.

 „Considerăm că am obţinut cele mai bune rezultate, din partea Seminarului Teologic „Sf. Grigorie Teologul” Craiova, vorbim de ultimii ani, iar un plus i se cuvine lui Victor Muscalu, care se află în cel de-al III-lea an consecutiv pe primul loc la Olimpiada Naţională. Aceste performanţe sunt rodul strădaniilor pe care le-au depus atât elevii, cât şi profesorii îndrumători, iar nouă nu ne rămâne decât să ne plecăm în faţa Bunului Dumnezeu pentru aceste daruri bogate şi nu-l putem uita pe Ocrotitorul Seminarului nostru, Sf. Grigorie Teologul, în mulţumirea noastră”, a precizat pr.prof. Alexandru Sperlea, cel care i-a însoţit pe elevi la Târgovişte. Rămâne un câştig, măcar spiritual, pentru toţi tinerii, şi nu numai, deoarece mai există o speranţă…