Studenţi din 49 de centre universitare, prezenţi la Craiova

0
57
Mihai Chiriţă

Craiova găzduieşte al 25-lea Congres internaţional EESTEC – Electrical Engineering Students European
Association al studenţilor de la profil tehnic. La acest eveniment participă cursanţi din 49 de centre universitare europene, care încearcă să găsească soluţii pentru a răspunde cerinţelor de angajare ale companiilor.

«Acest congres este o adunare a studenţilor din Europa, care provin din 25 de ţări şi 49 de centre universitare. Se vor dezbate teme de actualitate în viaţa studenţească. Vom discuta cu companiile şi cu universităţile şi sperăm că prin proiectele noastre viitoare să găsim soluţii oarecum greutăţile specifice. Scopul acestui congres este dezvoltarea relaţiilor internaţionale între studenţii noştri şi cei din organizaţiile europene, astfel încât să putem răspunde facil la cerinţele companiilor.

Am avut un raport al proiectelor desfăşurate anul trecut, am organizat traininguri pe diverse teme prin care dorim să îmbunătăţim activitatea noastră în anul următor. Am desfăşurat şi un proiect „Open Day” în holul Universităţii din Craiova, în cadrul căruia fiecare organizaţie şi universitate şi-a prezentat programele de lucru. De asemenea, am avut materiale de promovare ale companiilor  care ne-au sprijinit în acest eveniment. Am avut dezbateri pe diverse teme, cum ar fi dezvoltarea relaţiilor între companii şi studenţi, ce aşteaptă angajatorii de la absolvenţi şi cum pot aceştia să-şi aleagă un traseu mult mai rapid», a declarat Mihai Chiriţă, preşedinte EESTEC Craiova.