Albumul Paulei Seling, vândut în Craiova exclusiv în scop caritabil

0
54

Cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşte, Asociaţia „Vasiliada” – aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei – şi artista Paula Seling au pregătit un nou proiect social. Cel mai recent album al artistei, „La umbra crucii tale”, care conţine cântece bisericeşti specifice sărbătorilor pascale, va fi vândut exclusiv în scop caritabil.

Colaborarea Asociaţiei „Vasiliada” cu Paula Seling a început încă din 2005 şi continuă în fiecare an prin implicarea artistei în numeroase acţiuni filantropice, printre care deja tradiţionalul concert caritabil „ColinDar cu Paula Seling”. Începând cu anul 2008, Paula Seling a devenit membru de onoare al Asociaţiei „Vasiliada”, iar în decembrie 2010 a primit din partea ÎPS Irineu, Mitropolitul Olteniei şi Arhiepiscopul Craiovei, Crucea Sfântului Nicodim de la Tismana, cea mai înaltă distincţie oferită de Mitropolia Olteniei unui laic.

«Toate fondurile obţinute în urma vânzării CD-ului vor fi folosite de Asociaţia „Vasiliada” în beneficiul copiilor cu risc de abandon şcolar din judeţele Dolj şi Gorj. În urma acestui proiect, aproximativ 150 de copii care provin din familii sărace vor fi ajutaţi cu rechizite şcolare, cărţi, îmbrăcăminte şi încălţăminte adecvate pentru a merge la şcoală», explică Sorina Stăiculescu, coordonator Relatii Publice în cadrul asociaţiei.

„Programul pentru copil şi familie” care se desfăşoară în beneficiul acestor copii este unul dintre cele mai longevive programe de asistenţă socială ale Asociaţiei „Vasiliada”, oferind în decursul timpului un complex de servicii sociale şi educative micuţilor şi familiilor acestora, aflate în diferite situaţii de criză. În anul 2010, în cadrul acestui program, 300 de copii din Dolj şi Gorj au fost ajutaţi să rămână în sistemul de învăţământ, fiindu-le asigurate rechizite şcolare şi meditaţii la Limba română şi la Matematică, în timp ce pentru o parte dintre părinţii lor au fost găsite locuri de muncă.

Asociaţia „Vasiliada” este o organizaţie cu caracter creştin şi social aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei, oferind servicii sociale mai multor categorii de persoane aflate în dificultate, precum copii aflaţi în situaţii de risc, tineri cu dizabilităţi, persoane vârstnice, persoane fără adăpost, şomeri sau persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Anul acesta, asociaţia împlineşte 10 ani de asistenţă socială în spiritul filantropiei.