Activități online la Filarmonica ”Oltenia” Craiova

0
231

Începând de ieri, 20 martie 2020, artiștii Filarmonicii ”Oltenia” Craiova a invitat publicul să accese pagina de facebook și contul de instagram ale instituției pentru se bucura de arta sunetelor, în cadrul provocării “Minutul de muzică”.

Este vorba despre postarea unei  înregistrări video, în fiecare dimineață, la ora 10:00, de maximum un minut în care un un artist al filarmonicii craiovene interpretează un pasaj muzical, provocând un alt coleg să răspundă cu un alt fragment muzical, la liberă alegere. 

De asemenea, în fiecare vineri seara, de la ora 19:00 – ora tradițională de concert a Filarmonicii ”Oltenia” Craiova – melomanii pot asculta înregistrări valoroase din arhiva instituției, pe toată perioada suspendării temporare a activității de la sediu. Pentru cei care au ratat prima activitate online, ieri a fost propus concertul simfonic din 22 iunie 2018, stagiunea ”Muzica unește”:

ORCHESTRA  SIMFONICĂ A  FILARMONICII „OLTENIA”

DIRIJOR ȘI SOLIST: RĂZVAN  STOICA (vioară)

SOLISTĂ: ANDREEA  STOICA (pian)

În program: 

Sabin Pautza: „Jocuri I” pentru orchestră de coarde

Felix Mendelssohn-Bartholdy: Concertul în Mi minor pentru vioară și orchestră, op. 64

Wolfgang Amadeus Mozart: Concertul nr. 23 în La major pentru pian și orchestră, K. 488

 

În măsura posibilităților, conducerea Filarmonicii ”Oltenia” Craiova este deschisă sugestiilor legate de activități specifice instituției, care se pot desfășura în mediul virtual.