USR îl invită pe Cioloş, oficial, să intre în partid

0
65

ciolosUniunea Salvaţi România i-a adresat o invitaţie formală fostului premier Dacian Cioloş. Dacă acesta decide să intre în partid până la Congresul din luna mai, va putea candida la orice funcţie, a precizat preşedintele USR, Nicuşor Dan, într-o intervenţie la RFI.

Important este că o majoritate îl doreşte în USR (pe Dacian Cioloş – n.r.) şi, pentru că lucrul acesta se întâmplă, o invitaţie formală i-a fost adresată, pentru un dialog în ce condiţii ar dori să vină (…) Decizia este fermă, de invitare, invitaţia i-a fost transmisă domnului Cioloş, răspunsul este la domnia sa”, a declarat Nicuşor Dan.

Acesta a reluat argumentele potrivit cărora majoritatea USR consideră că ar fi bună pentru Uniunea Salvaţi România venirea fostului premier tehnocrat: „Argumentele pro sunt faptul că ar aduce un plus de profesionalism USR-ului, că ar aduce un plus de notorietate şi ar face un transfer de credibilitate şi ar aduce un plus de leadership USR-ului”.

Întrebat dacă lui Dacian Cioloş i s-ar oferi postul de preşedinte al USR în cazul în care intră în partid, Nicuşor Dan a replicat: „Noi o să avem un Congres în 12-14 mai la Cluj-Napoca şi toate funcţiile din USR vor fi alese la acel Congres. Conform Statutului, orice membru USR poate să candideze la orice funcţie. Deci în situaţia în care domnul Cioloş vine în USR până atunci, poate să candideze la orice funcţie”.