TENIS: Adversarele sau posibilele adversare ale româncelor la Miami

0
230

Mâine debutează turneul Premier Mandatory de la Miami, dotat cu premii totale în valoare de 6,8 milioane de dolari, iar România este reprezentată pe tabloul principal feminin de patru jucătore, este vorba despre Simona Halep (5 WTA), Monica Niculescu (33 WTA), Irina Begu (35 WTA) şi Alexandra Dulgheru (91 WTA). Patricia Ţig (129 WTA) şi Sorana Cîrtea (147 WTA) ar fi putea ajunge şi ele în Top 64, dacă, deseară, vor trece, în singurul tur al calificărilor, de kazahaYaroslava Shvedova (71 WTA), respectiv de japoneza Kurumi Nara (78 WTA).
Conform tragerii la sorţi efectuate azi-noapte, Halep, calificată direct în manşa secundă, va avea de înfruntat învingătoarea din duelul Kateryna Bondarenko (Ucraina, 59 WTA) – Daria Kasatkina (Rusia, 36 WTA). Costănţeanca, care săptămâna trecută a făcut sfert de finală la Indian Wells, unde a fost eliminată de liderul mondial Serena Williams, a mai întâlnit-o până acum doar pe sportiva din Ucraina şi o conduce cu 1-0. A fost o dispută contând pentru turul doi de la US Open 2015, scor 6-3, 6-4. Halep a făcut semifinală anul trecut la Miami, înclinându-se în faţa aceleiaşi Serena Williams.
Tot din turul doi va intra în luptă şi Monica Niculescu, adversara sa urmând a se stabili din meciul Shuai Peng (China, 664 WTA) – Alison van Uytvanck (Belgia, 63 WTA). Niculescu şi Peng s-au mai duelat de patru ori până acum, împărţindu-şi victoriile. Şi, fapt interesant, toate partidele au avut nevoie de set decisiv. Monica a câştigat la Dubai (2009) şi Hobart (2013), iar asiatica la Tashkent (2008) şi Roma (2013). Ciocnirea din “Cetatea Eternă” a fost şi ultima dintre cele două, iar slătineanca a pierdut cu 6-4, 3-6, 2-6. Egal este şi în duelul cu van Uytvanck, dar 1-1. Ambele jocuri s-au consumat în 2014, belgianca impunându-se în turul I la Wimbledon (7-5, 6-3), iar Niculescu în optimi la Beijing (6-3, 6-2).
Cât o priveşete pe Irina Begu, aceasta va evolua în manşa inaugurală în faţa unei jucătoare venite din calificări. Dacă va izbândi, mai departe îi va ieşi în faţă rusoiaca Ekaterina Makarova (31 WTA).
Finalmente, Alexandra Dulgheru are drept oponentă în turul I pe bielorusa Lesya Tsurenko (46 WTA), jucătoare pe care o conduce la “directe” cu 2-0. Cel mai recent a fost anul trecut, la Roma, 6-2, 4-6, 6-3.