Hoţi de animale cercetaţi de poliţişti

0
134

Mai mulţi doljeni cu vârste cuprinse între 17 şi 41 de ani sunt cercetaţi în libertate, pentru furturi de animale, după ce, în urma cercetărilor efectuate poliţiştii au stabilit că aceştia au la activ nu mai puţin de şase fapte de acest gen, dar şi furtul altor bunuri din curţile şi anexele gospodăreşti ale unor localnici din Calafat şi Poiana Mare. În urma unei percheziţii efectuate miercuri la locuinţa unuia dintre suspecţi, oamenii legii au găsit suficiente probe care să-i incrimineze pe tineri.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, în cursul zilei de ieri, poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale şi Secţiei Nr. 10 Poliţie Rurală Poiana Mare au ridicat şi condus pentru audieri la sediul poliţiei cinci doljeni. Este vorba despre Alin Bîrnoi, de 27 de ani, din comuna Negoi, Florian Ţîfnea, de 22 de ani, din comuna Poiana Mare, D. Mădălin, de 17 ani, Ştefan Popa, de 21 ani şi Viorel Malacu, de 41 de ani, toţi din Calafat. Din investigaţiile poliţiştilor a rezultat faptul că aceştia sunt autorii a şase furturi comise în perioada februarie 2013 – februarie 2014, în majoritatea cauzelor suspectii sustrăgând animale din curţile părţilor vătămate.

Mai exact, în urmă cu un an, pe 27 februarie 2013, au sustras mai multe ovine aparţinându-i lui Florea P., din comuna Desa, în luna iunie au sustras două motosape, un motor electric cu  pompă pentru irigat şi o rolă cu cablu electric de la persoana vătămată Viorel E., din comuna Poiana Mare, iar pe 7 noiembrie 2013 au sustras o bovină de la Elena S., din Poiana Mare. Mai mult, poliţiştii au stabilit faptul că doljenii, pe 6 februarie 2014, au sustras din anexele gospodăreşti ale lui Ilie B. şi Ştefan S., din Calafat diferite bunuri, iar Alin, Florian şi minorul de 17 ani au mai sustras, în noaptea de 30/31.12.2013, o bovină de la locuinţa unui bărbat din comuna Seaca de Câmp.

Întrucât existau suspiciuni că majoritatea bunurilor sustrase de autori erau vândute lui Constantin Sultana, oamenii legii au descins, miercuri, la locuinţa sa, unde au fost identificate şi ridicate în vederea cercetărilor mai multe bunuri cu privire la care există suspiciuni că provin din comiterea unor furturi. „Cercetările se continuă de către lucrătorii Secţiei 10 Poliţie Poiana Mare în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor, a recuperării prejudiciului şi a stabilirii provenienţei bunurilor ridicate cu ocazia efectuării percheziţiei”, după cum au precizat reprezentanţii Biroului de presă al IPJ Dolj.