Traficanţi de persoane “săltaţi” din Faţa Luncii

0
267

Trei persoane de etnie romă, suspectate de trafic de persoane şi chiar tortură, au fost “săltate”, ieri dimineaţă, din cartierul craiovean Faţa Luncii. Poliţiştii şi procurorii de crimă organizată îi cercetează pe cei trei, pentru faptul că, împreună cu alte persoane, au transportat în mai multe state ale UE şi obligată să se prostitueze la stradă 14 tinere, obţinând astfel venituri de peste 50.000 euro.

“Mascaţii” au sunat, din nou, “deşteptarea”, ieri dimineaţă, în cartierul craiovean Faţa Luncii. Asta în cadrul unei acţiuni desfăşurate de poliţiştii Serviciului de Combatere a Traficului de Persoane din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, cu sprijinul IPJ Dolj şi SRI Dolj şi coordonată de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în trafic de persoane prin exploatare sexuală la stradă. Astfel, dis-de-dimineaţă, oamenii legii au descins la şase locuinţe aparţinând membrilor grupului, mare parte dintre ei membri ai clanului Poenaru, în urma acţiunii fiind “săltaţi” Filip Poenaru, de 35 de ani, cunoscut cu antecedente pentru fapte comise cu violenţă, Gabi Alin Poenaru zis “Patrian”, de 33 de ani şi Cortizon Iordache, de 35 de ani.

Potrivit oamenilor legii, din cercetările efectuate s-a stabilit că, în perioada ianuarie 2010 – martie 2012, membrii grupului infracţional din care fac parte cei trei romi, au racolat 14 tinere din judeţele Dolj, Gorj şi Argeş pe care le-au transportat în Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie, iar odată ajunse aici prin ameninţări şi chiar bătăi, le-au determinat să întreţină raporturi sexuale “la stradă”, modalitate prin care gruparea s-ar fi ales cu peste 50.000 euro. Din câte se pare, una dintre fetele duse în Germania ar fi fost chiar mutilată când a refuzat să mai iasă la stradă.

În urma percheziţiilor de ieri dimineaţă s-au ridicat mai multe documente, un pistol deţinut ilegal, iar cei trei bărbaţi au fost duşi, pe rând, la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova pentru audieri.

Până la ora 17.00, procurorul de caz dispusese emiterea ordonanţei de reţinere pe numele unuia dintre bărbaţi, care a ajuns în arest, însă audierile au continuat în dosar, până târziu.