Acţiunea TRUCK& BUS, desfăşurată de poliţiştii doljeni: s-a lăsat cu amenzi

0
226

În perioada 13-19 februarie a.c, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au desfăşurat acţiunea ROADPOL TRUCK&BUS, pe principalele drumuri din județ, pentru verificarea legalității efectuării transportului rutier public de persoane cu autovehicule cu capacitatea de transport peste 9 locuri și cele destinate transportului de marfă cu capacitatea de peste 3,5 t. La activitățile desfășurate au participat polițiști din cadrul structurilor de Poliție rutieră și Ordine publică, cu atribuții în acest sens Cu această ocazie, au fost legitimate și verificate peste 372 de persoane, fiind controlate și 284 de autovehicule. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 109 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 30.000 de lei.

Acţiunea a avut rezultate, astfel că au fost prezentate şi câteva exemple. Astfel,  un conducător auto, din județul Timiș , a fost depistat pe DN 6, pe raza comunei Coșoveni, efectuând transport de marfă, fără a deține copia conformă valabilă a licenței de transport.
În cauză, operatorul de transport rutier a fost sancționat contravențional, conform HG 69/2012 , cu amendă în valoare de 9.000 lei, fiind aplicată măsura suspendării dreptului de utilizare a autovehiculului pentru o perioadă de şase luni, precum și reţinerea plăcuţelor de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare. De asemenea, un bărbat de 38 de ani, din comuna  Nana, județul Călărași, a fost depistat , pe strada “Râului”, din municipiul Craiova, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule, efectuând transport rutier de mărfuri. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că acesta a utilizat o altă cartelă tahografică decât cea a conducătorului auto. Acesta a fost sancționat contravențional în conformitate cu HG 69/2012, fiind dispusă măsura complementară de reținerea cartelei tahografice.