„Lucia di Lammermoor”, o reprezentație specială la Opera Craiova

0
722

       „Lucia di Lammermoor”, spectacolul Operei Române Craiova programat sâmbătă, 22 februarie 2020, începând cu ora 19.00, în sala Cercului Militar, este un prilej pentru melomani de a asculta capodopera lui Gaetano Donizetti în interpretarea unei distribuții de excepție. 

       Spectatorii îi vor putea asculta pe Mariana Bulicanu – în rolul titular, David Baños (Edgardo de Ravenswood), Ioan Cherata (Lordul Enrico Ashton), Sorin Drăniceanu (Raimondo Bidebent), Bogdan Olaru (Lordul Arthuro Bucklaw), Corina Vlada (Alisa), Petrișor Efrem (Normanno), Orchestra, Corul și Baletul Operei Române Craiova, sub conducerea muzicală a maestrului Dumitru Cârciumaru.

***

        Este pentru prima dată când îndrăgita soprană Mariana Bulicanu interpretează acest rol în fața publicului craiovean, eveniment așteptat de melomanii din Bănie, care au primit cu entuziasm cele mai recente interpretări ale sale, dar și aparițiile sopranei în cele două spectacole-eveniment de la finalul anului trecut, Pop Opera Concert și Crăciun la Operă.

        Tenorul liric David Baños este aplaudat pe cele mai importante scene lirice spaniole, dar și în multe alte țări europene, publicul craiovean apreciindu-l pentru rolurile sale din „La Traviata”, „Aida”, „Don Carlo”, emblematic fiind rolul Mario Cavaradossi din spectacolul-eveniment „Tosca” care a avut loc în Parcul Nicolae Romanescu în anul 2017.

        Baritonul Ioan Cherata este unul dintre favoriții spectactorilor, câștigându-și admirația acestora încă de la debutul său pe scena lirică din Craiova în anul 2001, fiind de atunci prezent în distribuțiile celor mai importante spectacole ale Operei Române Craiova. Apare frecvent pe scene importante din ţară şi din străinătate, participând la numeroase turnee, dar remarcându-se și în planul interpretării unor partituri solistice reprezentative din creaţia vocal-simfonică.

O voce de excepție apreciată la nivel internațional, basul craiovean Sorin Drăniceanu primește ovații la fiecare apariție a sa pe scenă, impresionând, în îndelungata sa carieră, deopotrivă publicul și criticii prin talentul și tehnica sa, dar și prin inteligența în interpretare, sensibilitatea și extraordinara sa forță de expresie.