Alb-albaştrii sub lupă / Bancu şi Calancea, coautori la golurile FCSB

0
323

Zlatinski, Dimitrov, Rocha şi Fajic au fost alţi jucători care au dezamăgit în derby

meciCalancea – Poate să-şi asume împreună cu Bancu ambele goluri. Reacţie târzie, n-a împins în picioare să ajungă la mingea trimisă de Pintilii, iar Enache a şutat practic prin el, nu avea voie să primească acel gol. A apărat doar lovitura liberă a lui Alibec, care nu a fost însă decât plasată, nu şi puternică.

Dimitrov – A ieşit în evidenţă doar prin faza în care putea să se accidenteze grav, dar este destul de „elastic” şi a scăpat nevătămat din comtactul dur cu Momcilovic. Bulgarul n-a făcut un meci bun, prima impresie după transferul la Craiova a fost că este un mare câştig, dar de la meci la meci dovedeşte că este departe de Vătăjelu. L-a depăşit de câteva ori decisiv Amorim, inclusiv când a centrat de lângă el pentru golul al doilea.

Va lipsi la Dinamo, fiind suspendat.

Kelic – Meci bun al croatului. Cu excepţia lui Florin Tănase, care a intrat târziu, Steaua nu are jucători care de viteză, care să-l pună în dificultate pe Kelic. S-a pliat pe profilul lui Alibec, i-a făcut faţă, iar când stelistul l-a depăşit, Kelic l-a faultat.

Acka – Nu e acelaşi jucător din 2016. Multe ezitări, i-a respins mingea direct pe voleul lui Pintilii la primul gol, l-a pierdut pe Alibec uşor de alte două ori.

Briceag – Evoluţie bună, chiar dacă nu a contat în atac foarte mult, l-a anihilat pe Jakolis, cel mai periculos jucător de la FCSB în primele două etape.

Popov – Deşi a apărut surprinzător în primul „11” (n.r., din presă, doar Cuvântul Libertăţii a anticipat titularii lui Mulţescu contra FCSB), bulgarul n-a făcut deloc un joc rău, a alergat mult, a deposedat, a dublat permanent, s-a sacrificat pentru echipă, a ajutat cât a putut şi la construcţie. Pe final a cam obosit, trebuia schimbat mai devreme, nu avea ce plus să mai aducă. Mateiu şi Madson erau mai proaspeţi. Va lipsi şi el în runda următoare, fiind suspendat.

Zlatinski – După ce şi-a prelungit contractul cu Universitatea parcă ţine neapărat să ne facă să regretăm. Prestaţie penibilă la Botoşani, acum a ratat un penalty. Dacă-l rata şi pe al doilea, putea să se ducă pe urmele lui Ferfelea. În rest, nu a avut o evoluţie modestă, dar nici nu a ieşit în evidenţă.

Băluţă – Din nou a fost unul dintre cei mai buni jucători ai Craiovei, extrem de activ, a ţinut bine mingea şi a încercat să verticalizeze. A ieşit oarecum din joc în repriza a doua, pentru că nu l-a mai împins echipa mai sus. Mulţescu s-a găsit tocmai pe el să-l schimbe. Antrenorul pur şi simplu habar n-are să facă schimbări.

Nuno Rocha – A început destul de bine, a pus umărul la construcţie, a dat şi două pase foarte bune, dar s-a stins după pauză. Mulţescu l-a ţinut în teren până la final, parcă să ne facă în ciudă. Cum este posibil să nu-l ai pe Gustavo măcar rezervă (chiar şi pe Măzărache, care a mai făcut unele meciuri bune în tur şi măcar i-ar fi hărţuit pe adversari) şi la final să te plângi că n-ai avut soluţii ofensive? Adică, Mulţescu l-a vrut pe Gustavo la Craiova, apoi nu-l bagă nici rezervă şi în cele din urmă se plânge că nu a avut pe bancă soluţii ofensive…

Bancu – Sezonul este deja compromis pentru el. A prins atât de multe meciuri pentru că lotul este destul de modest valoric şi nu există concurenţă. A contat doar atunci când a scos penalty-ul, în rest a greşit aproape toate mingile şi poate fi acuzat la ambele goluri. La primul nu a pus presiune pe Pintilii, s-a oprit în loc să să-l blocheze, iar la al doilea trebuia să coboare cu Enache. A mai tras un şut de la marginea careului, servit bine de Rocha, dar departe de poartă, deşi avea şi soluţia unei pase pentru Zlatinski.

Ivan – Cel mai bun jucător al Craiovei. S-a zbătut în ofensivă, a scos primul penalty, a creat panică în apărarea adversă. Chiar trebuie să rămână vârf împins, atât pentru că dă randament pe acest post, dar şi pentru că Universitatea nu are un jucător de calitate pe acest post. A alergat foarte mult, trebuie să aibă susţinere şi în repriza a doua. Dion păcate, coechipierii l-au jucat doar din disperare, cu mingi lungi, el fiind marcat de 2-3 adversari în permanenţă. Şi chiar şi în aceste condiţii a reuşit un şut bun de la distanţă, după ce l-a „batjocorit” din nou pe Tamaş.

Fajic – Dacă-i spunem Rambe 2 nu greşim cu nimic. Craiova încearcă să transfere un vârf de atac dar aduce numai „gloabe”. Nici măcar în jocul aerian nu a arătat că se descurcă bosniacul, deşi are aproape 2 metri.

Petre – A intrat în ultimul minut de joc. Mulţescu pur şi simplu îşi bate joc de rezervele sale, ori le introduce pentru câteva secunde, ori le ţine pe bancă tot meciul.