Nou-născut decedat de câteva săptămâni găsit la gunoi

0
85

O descoperire macabră a fost făcută miercuri după-amiaza, în Filiași. Un nou-născut mort de aproape o lună, învelit în mai multe pungi de plastic, a fost găsit într-un tomberon din spatele unui bloc din localitate. Polițiștii au reușit să o identifice pe mamă, o tânără de 16 ani din Filiași, care le-a declarat că a născut băiețelul mort și l-a ținut în casă până miercuri, când l-a aruncat la gunoi.

Polițiștii din orașul Filiași au fost anunțați, miercuri, în jurul orei 15.00, că în spatele blocului I 5, din localitate, într-un tomberon de gunoi, a fost găsit cadavrul unui nou-născut, învelit în mai multe pungi de plastic. La fața locului a ajuns echipa de cercetare, dar și un procuror, constatându-se că trupul neînsuflețit intrase în putrefacție, semn că decesul se produsese cu ceva timp în urmă. Au fost demarate imediat cercetările, oamenii legii reușind, în aceeași zi, să o identifice pe cea care născuse băiețelul. Este vorba despre o tânără în vârstă de numai 16 ani, Cătălina M., din localitate. Fata, care provine dintr-o familie dezorganizată, locuind în prezent cu tatăl ei, le-a povestit cu seninătate polițiștilor că a născut copilul mort, undeva la mijlocul lunii ianuarie, n-a știut ce să facă și l-a ținut în casă, învelit în pungi, până miercuri, când s-a hotărât să-l arunce. Oamenii legii, după ce au audiat-o, au întocmit pe numele ei dosar penal pentru comiterea infracțiunii de vătămarea fătului, conform noului Cod penal și așteaptă rezultatele necropsiei, pentru a ști dacă într-adevăr fătul s-a născut mort. Față de tânără nu a fost dispusă nici o măsură de siguranță.

„A fost identificată mama, o minoră de 16 ani, din localitate, pe numele ei fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămarea fătului. Se așteaptă rezultatul necropsiei, urmând să se schimbe încadrarea juridică a faptei dacă va fi cazul”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, inspector principal Alin Apostol.