Ne-am lămurit până la urmă! Cătălin Mohora nu este inspector-şef interimar la ITM Dolj

0
222
Cătălin Mohora

În urmă cu câteva zile, mai exact la data de 15 februarie a.c., Biroul de presă al Prefecturii Dolj emitea o informare, aducând la cunoştinţă că inspectorului-şef interimar al ITM Dolj, Lorena Ghiluş, i-a expirat mandatul, urmând ca funcţia acesteia să fie suplinită de inspectorul-şef adjunct Cătălin Mohora, până la noi ordine de la Ministerul Muncii. Contactat telefonic, Cătălin Mohora a negat că ar fi fost numit în fruntea ITM Dolj şi că prerogativele vor fi împărţite între el şi celălalt inspector-şef adjunct, Răducu Mitran. Marţi, ITM Dolj a emis un comunicat de presă în care spune în mod clar că funcţia de inspector-şef interimar la ITM Dolj nu este ocupată de Cătălin Mohora şi că în perioada următoare va fi „nominalizată persoana care va coordona temporar activitatea Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj până la ocuparea prin concurs a postului de inspector-şef”.

Toată presa craioveană l-a anunţat, vinerea trecută, drept inspector-şef interimar la ITM Dolj pe Cătălin Mohora, cel care fusese înlocuit în luna decembrie cu Lorena Ghiluş. Ştirea era data de Biroul de presă al Prefecturii Dolj: „Începând de azi, inspectorul-şef adjunct Mohora Cătălin Tiberius va deţine pe perioada interimatului funcţia de conducere la Inspectoratul Teritorial de Muncă Dolj”. Şi Cătălin Mohora, şi Lorena Ghiluş, cât au ocupat funcţia de inspector-şef la ITM Dolj, au făcut-o cu caracter temporar, până la încetarea suspendării de drept a raportului de serviciu al titularului funcţiei care era Silviu Cotigă. Odată condamnat liberalul Silviu Cotigă, Inspecţia Muncii şi Ministerul Muncii au luat act de acest lucru, iar ministrul Mariana Câmpeanu a emis un ordin prin care s-a dispus încetarea raportului de serviciu al acestuia, iar postul de inspector-şef a devenit vacant. Greşeala a venit din partea Biroului de presă al Prefecturii Dolj.

Va fi numit un interimar până la organizarea unui concurs pe post

Pentru că, probabil, ştirea că inspectorul-şef adjunct Cătălin Mohora este interimar la ITM Dolj a născut câteva discuţii, instituţia amintită a ţinut să vină cu un comunicat de presă, prin care spune în mod clar că funcţia este liberă şi că în perioada următoare va fi numită o persoană interimară, până la organizarea unui concurs pe post. „Având în vedere informaţiile apărute în presa locală cu privire la persoana care îndeplineşte atribuţiile de inspector-şef, Inspectoratul Teritorial de Muncă Dolj face următoarele precizări: Inspecţia Muncii şi Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice au luat act de condamnarea domnului Cotigă Silviu Viorel. Prin urmare, a fost emis în data de 14.02.2013 un ordin de ministru prin care s-a dispus încetarea raportului de serviciu. Astfel, postul de inspector-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj a devenit vacant. De asemenea, din data de 14.02.2013, pentru doamna Ghiluş Lorena Luciana a încetat exercitarea cu caracter temporar a funcţiei publice de conducere de inspector-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj. Pentru o corectă informare a publicului şi pentru eliminarea oricăror speculaţii care nu au legătură cu realitatea vă comunicăm că domnul Cătălin-Tiberius Mohora nu ocupă funcţia de inspector-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă, aşa cum au informat publicaţii şi forumuri din judeţul Dolj. Urmează ca în cel mai scurt timp să fie nominalizată persoana care va coordona temporar activitatea Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj până la ocuparea prin concurs a postului de inspector-şef”, anunţă purtătorul de cuvânt al ITM Dolj, Eugen Tifin, care ar fi trebuit să reacţioneze în secunda următoare când a observat că informarea Prefecturii Dolj nu este întocmai cu realitatea. Situaţia este lămurită la această oră, dar cu puţină atenţie încurcătura – pentru că asta se pare că a fost – ar fi putut să nu existe.