Întrevedere a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, cu ambasadorul Kazahstanului în România

0
83

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a avut, ieri, o întrevedere cu ambasadorul Kazahstanului în România, Excelenţa Sa Talgat Kaliyev. În cadrul discuţiilor au fost abordate aspecte privind perspectivele de dezvoltare a relaţiilor bilaterale dintre cele două state, în special în planul cooperării economice.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a subliniat faptul că eforturile diplomatice ale României urmăresc consolidarea relaţiilor cu Republica Kazahstan în jurul unei agende constructive. “Republica Kazahstan este cel mai mare partener economic al României din Asia Centrală, schimburile comerciale bilaterale înregistrând o dezvoltare dinamică în ultima perioadă. Ca stat membru al UE, România susţine dezvoltarea dialogului Uniunii Europene cu Republica Kazahstan în cadrul instrumentelor bilaterale şi Strategiei UE pentru Asia Centrală”, a declarat Valeriu Zgonea.

Totodată, cei doi oficiali au discutat despre impulsionarea dialogului interparlamentar între România şi Kazahstan. Cu acest prilej, Excelenţa Sa Talgat Kaliyev i-a transmis preşedintelui Camerei Deputaţilor invitaţia de a participa la Forumul Economic Internaţional, organizat la Astana, în mai 2013, sub patronajul preşedintelui Republicii Kazahstan. Ediţia din acest an a Forumului Economic va fi dedicată elaborării măsurilor de contracarare a problemelor actuale cu care se confruntă economia mondială. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a adresat omologului kazah, Nurlan Nigmatulin, invitaţia de a efectua o vizită oficială în România, în cursul anului 2013.