Elevii din Petrovac au primit ghiozdane şi rechizite din partea europarlamentarului Marian Jean Marinescu

0
174

Elevii din localitatea Petrovac din Serbia, au participat zilele trecute la manifestările dedicate Zilei Culturii Naţionale, moment marcat prin  omagierea cu mare fast  a marele nostru poet,  Mihai Eminescu. Alături de inimoşii elevi s-au aflat şi reprezentanţii Asociaţiei Cadrelor Didactice de Etnie Română.

Živa Momirovic, reprezentantul Asociaţiei, a precizat că atât elevii, cât şi profesorii s-au pregătit cu mult timp înainte pentru acest moment şi spectacolul oferit de aceştia a fost unul extrem de bine apreciat. Sunt de notorietate eforturile care se fac în direcţia învăţării limbii române în aceste comunităţi din Serbia, iar elevii şi profesorii merită toată aprecierea noastră.

Elevii au fost surprinşi plăcut de reprezentanţii Asociaţiei Cadrelor Didactice de Etnie Română, care la finalul manifestării cultural-artistice, le-a împărţit ghiozdane echipate cu rechizite şi câte un puzzle cu harta Europei. Surpriza  a venit din partea europarlamentarul Marian Jean Marinescu, membru în Comisia de Asociere UE-Serbia, care le-a transmis elevilor şi profesorilor, sănătate, elevii  să aibă un an plin de note bune, să înveţe carte, să iubească limba română şi deopotrivă, limba sârbă. Intrarea Serbiei în UE este pe o direcţie bună, iar în 2025, România şi Serbia vor fi nu numai state vecine, ci şi membre în marea familie europeană.