Ţiganii şi americanii

0
812

Experienţa m-a învăţat câteva lucruri. Primul este acela de a-mi asculta instinctul, indiferent de cât de bine sună ceva pe hârtie. Al doilea este că în general eşti mai câştigat dacă rămâi alături de ceea ce cunoşti, iar al treilea lucru este că, uneori, cele mai bune investiţii sunt cele pe care nu le faci”. (Donald Trump)

tiberiadePoate că unii vă veţi întreba de ce tocmai eu îmi permit să comentez despre Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump. Sau de ce fac o asociere între ţigani – etnia romă şi americani.

Sunt şi eu un cetăţean al planetei. De ce nu aş comenta despre Trump, dacă învestirea sa este evenimentul universal al momentului? Un moment lung cât viitorul. Cel puţin pe durata mandatului care tocmai a început.

Pot să vă povestesc multe despre SUA. Am rude acolo, încă din anul 1972, iar in ultimii ani, am acolo nepoţii şi o parte din copii. Rudele mele din America sunt oameni serioşi, care, muncind, cu acte în regulă, au căpătat cetăţenia americană. Pentru ca acolo, peste ocean, nu contează etnia, ci doar competenţa profesională şi caracterul. Poţi fi englez, indian, ţigan, chinez, mexican, român… eşti OM şi american, care respectă legile şi munceşte.

Omenirea a intrat într-o nouă eră: era Trump. Un personaj energic, Donald Trump a răsturnat, prin câştigarea alegerilor, multe pronosticuri. Cu haz sau cu vehemenţă, cu hotărâre, Preşedintele Trump întruchipează omul de succes. Mare om de afaceri, reuşind în viaţa personală şi în jungla financiară, cu siguranţă că va reuşi atât pe plan politic, dar şi administrativ.

Planeta a început deja să se alinieze noii ordini mondiale, care pleacă din capitala SUA, de la Casa Alba. Poate că prezenţa întregii familii Trump la festivităţile dedicate învestirii seniorului Donald va reuşi să repună FAMILIA la loc de cinste, în sistemul de valori al oricărui cetăţean de pe Pământ. Spun asta deoarece la noi, la romi, familia este universul in jurul căruia gravitează destinele neamurilor.

Preşedintele Donald Trump are o charismă aparte. Dar are şi determinare. Reprezintă OMUL NOU, cel care nu se pleacă în faţa compromisurilor murdare. Omul care doreşte să dea totul pentru naţiunea sa.

America este exemplul de democraţie, în care legea este cea care guvernează şi în care seriozitatea unui om care munceşte devine linia definitorie a sa, ca individ.

La ceremonia de învestire a Preşedintelui Donald Trump au fost invitate personalităţi ale lumii politice, din toate ţările. În spaţiul românesc au existat şi încă mai există controverse pe această temă. Eu însă mă gândesc doar la faptul că nu oricine este invitat la MASA BOGAŢILOR, ci doar aceia care sunt învingători şi în jurul cărora se va construi noua strategie planetară.

Să ne ajute Dumnezeu pe toţi! Să fie pace în lume, iar cei mai buni, adică învingătorii, să aibă parte de minte luminată atunci când hotărăsc destinele tuturor, deoarece istoria se scrie zilnic şi cu toţii îi suntem datori.

Romeo Tiberiade,

Preşedinte Partida Romilor PRO EUROPA Sucursala Dolj