Procesul fostului administrator al Asociaţiei de Proprietari nr. 10 Rovine se rejudecă

0
360

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au dispus rejudecarea procesului Elenei Sarmis Pîrvulescu, fost administrator la Asociaţia de Proprietari nr. 10 Rovine, din Craiova, condamnată în martie anul trecut la 2 ani de închisoare cu executare pentru delapidare. Instanţa a admis atât apelul inculpatei, cât şi pe cel al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova şi a trimis cauza la instanţa de fond.

curtea de apelReamintim că, pe 27 februarie 2013, în baza ordonanţei emise de procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, Elena Sarmis Pîrvulescu, care avea 39 de ani la momentul respectiv, fost administrator al Asociaţiei de Proprietari nr. 10 Rovine, era reţinută pe 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de delapidare. Femeia nu a fost arestată, Judecătoria Craiova respingând, o zi mai târziu, propunerea procurorilor, care, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj, au stabilit că Elena Pîrvulescu, timp de patru ani cât a fost administrator al Asociaţiei de Proprietari Nr. 10 Craiova (în perioada 2006 – 2010), a sustras din gestiune 341.747 lei, încărcând facturile cu reparaţii fictive, înregistrând în evidenţe sume mai mici decât încasa şi distrugând chitanţierele.

Cercetările au continuat sub aspectul comiterii infracţiunilor de delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar pe 16 mai 2013 s-a înregistrat la Judecătoria Craiova dosarul în care femeia a fost trimisă în judecată. Sentinţa a fost pronunţată pe 17 martie 2016, inculpata fiind găsită vinovată doar de delapidare, astfel că a primit o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu executare. În plus, trebuie să acopere prejudiciul creat, în valoare de 349.353,36 lei şi îi este interzis să ocupe funcţia de administrator, casier sau contabil pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale.

Atât inculpata, cât şi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au declarat apel împotriva acestei sentinţe, cauza fiind înregistrată pe 6 mai 2016 la Curtea de Apel Craiova. La sfârşitul săptămânii trecute instanţa a decis să admită atât apelul inculpatei, cât şi pe cel al procurorilor, astfel că s-a dispus rejudecarea cauzei la instanţa de fond: „Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova şi inculpata Pîrvulescu Sarmis Elena. Desfiinţează hotărârea atacată Dispune trimiterea cauzei la instanţa de fond pentru rejudecare. Suma de 260 lei reprezentând onorariul apărătorului desemnat din oficiu va rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică”, se arată în hotărârea din 13 ianuarie a.c. a Curţii de Apel Craiova.