Măsuri de ordine suplimentare pentru acest week-end prelungit

0
342

Aproape 500 de poliţişti vor acţiona zilnic, în perioada minivacanţei de prilejuite de celebrarea zilei de 24 Ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române, pentru ca aceasta să fie petrecută în linişte de doljeni.

masuri de ordineConducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj a dispus măsuri speciale pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică în perioada minivacanţei de prilejuite de celebrarea zilei de 24 Ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române. Astfel, conform reprezentanţilor IPJ Dolj, aproape 500 de poliţişti doljeni vor acţiona, zilnic, în stradă pentru descurajarea comiterii de fapte antisociale prin creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc, dar şi pentru a fi în măsură să intervină cu celeritate maximă la toate sesizările venite din partea cetăţenilor. Poliţiştii urmează să acţioneze şi în dispozitivul de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor.

Poliţiştii de la structurile de ordine publică şi poliţie rutieră vor acţiona în echipe de siguranţă publică şi în filtre rutiere, urmărindu-se depistarea conducătorilor auto care ar fi tentaţi să se urce la volan după ce au consumat băuturi alcoolice, în timp ce poliţiştii de la structurile de investigaţii criminale vor acţiona pentru monitorizarea locurilor şi mediilor cunoscute cu potenţial criminogen şi pentru depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii, după cum a precizat subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.