Asaltul Ford spre vârful zonei autovehiculelor cu motoare electrice

0
124

Ford lansează un proiect în care sunt investite sume de ordinul milioanelor de euro şi care este construit pentru a ajuta la îmbunătăţirea calităţii aerului din Londra. Contextul este unul favorabil pentru Ford, producătorul accelerând planurile de electrificare a gamei proprii prin 13 modele electrificate programate să fie lansate în următorii 5 ani.

Ford2Proiectul este sprijinit de organizaţia guvernamentală Transport for London şi implică o perioadă de test de 12 luni pentru 20 de exemplare Transit Custom Plug-In Hybrid (PHEV, hibrid cu încărcare la priză) care reduc emisiile din oraş utilizând exclusiv energie electrică pentru majoritatea traseelor urbane, aşa cum sunt cele realizate de companiile de livrări sau de cele care asigură lucrări de întreţinere. Vehiculele comerciale din Londra parcurg 280.000 de drumuri într-o zi tipică de muncă, străbătând 13 milioane de kilometri în această perioadă. Utilitarele de marfă adună 75% din traficul semnat de transportul de acest tip, mai mult de 7000 de vehicule fiind prezente în orele de vârf în centrul Londrei.

“Ford este marca numărul 1 în segmentul vehiculelor comerciale din Europa”

Ford va introduce 20 de exemplare Transit hibrid plug-in în flotele comerciale ale unor companii din Londra, implicit în cea a organizaţiei Transport for London, pentru a analiza modul în care acest tip de maşină poate contribui la ţintele de reducere a poluării aerului, crescând în acelaşi timp productivitatea operatorilor în condiţii urbane, cel mai dur mediu de lucru pentru vehiculele comerciale. Proiectul este sprijinit financiar de Advanced Propulsion Centre (Centrul de Propulsie Avansată), grup de iniţiativă finanţat de Guvernul Britanic. “Ford este marca numărul 1 în segmentul vehiculelor comerciale din Europa, iar acum se electrifică. În colaborarea cu partenerii noştri din Londra vom putea să testăm software-ul şi telematica, elemente care ne oferă un potenţial enorm de a reduce emisiile şi costurile din oraşe. Acest nou tip de parteneriat demonstrează evoluţia noastră spre o companie care oferă soluţii atât în domeniul auto, cât şi în cel al mobilităţii. Mai avem mult de lucru, însă toată lumea implicată este energizată de această oportunitate excelentă”, a declarat Jim Farley, Preşedinte şi CEO Ford of Europe. Ford este primul producător care oferă tehnologia hibridă plug-in în acest segment al maşinilor utilitare. Dezvoltarea celor 20 de exemplare Transit Custom plug-in hibrid a fost sprijinită de un grant de 4.7 milioane de lire sterline oferit de Centrul de Propulsie Avansată din Marea Britanie. Maşinile au fost desenate şi dezvoltate în Centrul Tehnic Ford din Dunton, Marea Britanie şi la Centrul Prodrive Advanced Technology din Banbury, Marea Britanie. Programul a primit şi ajutorul Revolve Technologies.

Versiunea hibridă plug-in a lui Custom Transit este programată pentru lansarea comercială în 2019

(c)www.flickr.com/deanwright

Ford a fost marca numărul 1 în Europa în vânzările de vehicule utilitare în 2016, performanţă realizată pentru al doilea an consecutiv. Versiunea hibridă plug-in a lui Custom Transit este programată pentru lansarea comercială în 2019, fiind parte a investiţiei de 4.5 miliarde de dolari pe care producătorul o va realiza în zona maşinilor electrificate până în 2020. Ford se extinde astfel şi devine în acelaşi timp o companie auto şi una implicată în zona de mobilitate, vizând poziţia de lider în segmentul maşinilor electrificate şi autonome şi căutarea unor soluţii noi de mobilitate. Transit Custom plug-in hibrid este doar unul dintre cele 13 vehicule globale electrificate pe care Ford le va lansa pe piaţă în următorii 5 ani. În acest grup sunt incluse un SUV complet electric cu o autonomie estimată de cel puţin 480 de kilometri, un vehicul hibrid autonom de volum construit pentru a fi utilizat de servicii de ride hailing sau ride sharing care va debuta în America de Nord în 2021 şi o versiune hibridă a legendarului Mustang. Ford a stabilit, de asemenea, un protocol de colaborare cu alte branduri auto pentru dezvoltarea la nivel european a celei mai puternice reţele de încărcare a maşinilor cu motoare electrice.