Au lăsat autoturismul pornit şi cu cheile în contact! Tânăr cercetat pentru că a furat maşina şi armele unor vânători

0
122

Un tânăr de 22 de ani din comuna Negoi a văzut o maşină Logan cu motorul pornit şi cu cheile în contact, în faţa unei case din localitate, aşa că a urcat la volan şi a plecat la plimbare deşi nu are permis de conducere şi era băut. A descoperit două puşti de vânătoare în maşină, s-a gândit că poate face şi nişte bani, aşa că le-a vândut, în comuna Ghidici, cu 1.000 de lei. Poliţiştii îl cercetează acum pe tânărul de 22 de ani, dar şi pe cumpărătorul armelor, iar faţă de cei doi vânători care şi-au lăsat armele nesupravegheate se va lua măsura anulării dreptului de deţinere, port şi folosire a armelor de vânătoare.

Poliţiştii specializaţi în investigaţii criminale din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Poliţiei municipiului Băileşti, Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi specialişti ai Serviciului Criminalistic Dolj au colaborat şi au reuşit să identifice un tânăr de 22 de ani bănuit de sustragerea unui autoturism Logan şi a unor arme de vânătoare, după cum au anunţat reprezentanţii IPJ Dolj.

Astfel, marţi seară, la ora 21.45, poliţiştii doljeni au fost sesizaţi prin numărul de urgenţă 112 despre faptul că persoane necunoscute au sustras un autoturism Logan din localitatea Negoi. Maşina, care îi aparţine lui Dumitru Matei, de 46 de ani, din comuna Catane, a fost lăsată pornită, cu cheile în contact şi neasigurată, în stradă. Mai mult, bărbatul le-a explicat poliţiştilor că în interiorul vehiculului se aflau două arme de vânătoare, ambele calibru 16, precum şi o centură cu 10 cartuşe, deţinute legal de el şi de Dorin Butoi, de 45 de ani, din aceeaşi localitate.

Butoi şi Matei fuseseră împreună la o partidă de vânătoare legal organizată, iar la întoarcere s-au oprit la un prieten comun. Au lăsat maşina pornită, cu cheile în contact şi cu armele în interior, şi au intrat în casă. Poliţiştii ajunşi la faţa locului au informat şi celelalte structuri de poliţie care s-au mobilizat, fiind constituită o echipă complexă, în vederea identificării autorilor şi recuperării celor două arme de vânătoare, precum şi a muniţiei. În urma investigaţiilor efectuate, în noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 2.00, poliţiştii din Băileşti au identificat în trafic autoturismul sustras, la volan fiind Dragoş Dragomir, de 22 de ani, din comuna Negoi, care nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule şi, în plus, se afla şi sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost condus la Spitalul Băileşti, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Dus la audieri şi luat la întrebări,tânărul a povestit că a văzut maşina cu cheile în contact şi, fără să ţină seama că nu are permis de conducere şi este băut (sau tocmai de aceea!), s-a urcat la volan şi a pornit la plimbare. După ce a plecat cu maşina a văzut că sunt două puşti în ea, aşa că s-a gândit să facă şi nişte bani, valorificând armele. Le-a vândut lui Marian Mirea, de 37 de ani, din comuna Ghidici. Având în vedere buna colaborare interinstituţională existentă între Poliţie, Parchet şi Judecătorie, poliţiştii au obţinut în scurt timp autorizaţia de percheziţie emisă de magistraţii Judecătoriei Băileşti, şi ieri-dimineaţă au efectuat o percheziţie la locuinţa lui Marian Mirea, în Ghidici, unde au descoperit cele două arme de foc, precum şi cele 10 cartuşe, care au fost ridicate în vederea cercetărilor.

În cauză oamenii legii au întocmit dosar de cercetare penală, tânărul de 22 de ani fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, conducere fără permis şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. De asemenea, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase vor lua măsura anulării dreptului de deţinere, port şi folosire a armelor de vânătoare pentru cei doi vânători, întrucât aceştia au manifestat neglijenţă în păstrarea armelor şi muniţiilor. Cercetat în acest dosar este şi doljeanul din localitatea Ghidici care a cumpărat armele şi muniţia, pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere ilegală de arme şi muniţii, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, subcomisar Alin Apostol.