„De la comunităţi la comunitate” vine în sprijinul ONG-urilor craiovene

0
66

Asociaţia „PR Pătrat” în parteneriat cu JCI Craiova a implementat proiectul „De la comunităţi la comunitate”. Acesta îşi propune să faciliteze construirea ONG-urilor din Craiova şi de pe o arie de 15 kilometri în jurul acesteia într-o comunitate  solidă, eficientă şi durabilă. Pentru realizarea acestui scop, „PR Pătrat” dezvoltă platforma online www.managementulcomunitatilor.ro.

Prima etapă a proiectului a fost constituită în jurul a trei module: Comunicare şi PR, CSR, Management. În cadrul acestor sesiuni de traininguri ce au durat trei săptămâni, participanţii şi-au îmbunătăţit cunoştinţele legate de domeniul ONG, au luat parte la activităţi interactive, şi-au dezvoltat capacitatea de a lucra în echipă. De asemenea, cunoaşterea reciprocă, schimb de bune practici şi acces la resursa de finanţare continuă reprezintă elementele definitorii ale acestui proiect.

«Proiectul „De la comunităţi la comunitate” reprezintă oportunitatea de a pune majoritatea ONG-urilor din Craiova la un loc, de a fi toţi pentru aceeaşi comunitate. Sesiunile de curs au fost foarte interactive, amuzante şi pline de informaţii utile într-un ONG. Atât eu, cât şi echipa mea, ne-am simţit ca într-o mare familie, socializând cu echipa proiectului, cu trainerii şi, cel mai important, cu restul organizaţiilor nonprofit participante, printre care ne-am făcut şi prieteni. Prin intermediul celor trei module, am învăţat lucruri pe care le voi aplica cu încredere în organizaţia pe care o reprezint. Prin intermediul proiectului am descoperit că scopurile noastre sunt asemănătoare, putem forma o singură comunitate, pe viitor vor exista mai multe parteneriate între ONG-uri, iar cu ajutorul informațiilor dobândite la cursuri, proiectele vor creşte calitativ», a declarat Elena Ciubotea, preşedintele Asociaţiei Studenţilor din Facultatea de Fizică din Craiova.

A doua etapă a avut loc sâmbătă, 11 ianuarie, la Muzeul Olteniei, Secţia Ştiinţe ale Naturii. Evenimentul s-a numit „Match&Catch” şi şi-a propus să ajute organizaţiile nonguvernamentale să stabilească parteneriate în interiorul comunităţii de practică, dar şi să genereze micro-proiecte care să fie desfăşurate în perioada imediat următoare.

 

Proiectul “De la comunităţi la comunitate” a fost unul dintre cele două proiecte câştigătoare ale programului de responsabilitate socială “HEINEKEN pentru Comunităţi”, ediţia 2013, dezvoltat de HEINEKEN în parteneriat cu Asociaţia CSR Nest în oraşul Craiova. În urma unui proces de evaluare a tuturor proiectelor înscrise în programul de responsabilitate socială “HEINEKEN pentru Comunităţi”, juriul programului a desemnat cele două organizaţii nonguvernamentale câştigătoare în oraşul Craiova care au primit un grant în valoare de 50.000 RON fiecare.