Victorii pentru baschetbaliştii şi voleibalistele Craiovei

0
460

Baschetbaliştii de la SCMU Craiova şi-au adjudecat primul dintre cele două meciuri pe care le dispută în deplasare cu SCM OHMA Timişoara la finalul acestui an. În primul duel, care în acelaşi timp a însemnat ultimul meci de campionat al anului pentru craioveni, aceştia s-au impus cu 82-76 în faţa bănăţenilor, pe sferturi: 18-13, 29-13, 20-21, 15-29. Au jucat pentru SCMU Craiova: Franklin 23 de puncte, Ţâbârnă 16, Qualls 12, Hawley 12, Robinson 6, Olisemeka 5, Gavriloaia 5, Voinescu 3, Wyatt, Vârnă.

După acest meci, avem doar reacţia antrenorului gazdelor, celebrul Dragan Petricevic, pe site-ul oficial al grupării din Banat: „Doar după o treime de campionat, am început să credem că suntem mai buni decât suntem. Chiar asta am spus, în vestiar: noi nu am compromis nimic, una peste alta. Noi suntem într-o luptă pentru play-off și vom termina anul pe un loc de play-off. Este foarte simplu. Mai sunt echipe în Timișoara, le putem analiza pe toate. Noi cred că suntem singurii care vom termina în partea superioară a clasamentului. Că asta-i realitatea sportului timișorean, e complet altceva, dar ceea ce am jucat în primele două sferturi este deranjant: atitudinea, ratările ca la juniori. Timișoara trebuie să înțeleagă că în acest moment sportul timișorean este o mediocritate, iar noi suntem una dintre aceste echipe mediocre. Pe Petricevic îl doare acest lucru și această atmosferă tristă. Dacă acum am avea opt victorii consecutive, ar veni 50 de spectatori în plus”.

Joi, de la ora 17,30, cele două echipe se întâlnesc din nou, în prima manşă a sferturilor Cupei României, tot pe Bega, returul fiind programat peste 6 zile, în Bănie.

Voleibalistele de la SCMU Craiova au încheiat anul şi turul Diviziei A1 cu un succes pe teren propriu, scor 3-0, cu Volei Cristina Pârv Turda, pe seturi: 25-19, 25-19, 25-22, după o oră i 18 minute de joc. Au evoluat pentru formaţia din Bănie: Marciu, Simoniia, Brabete, Stoian, Cvijovic, Milivojevic, Do Nascimento şi Tucumeanu – libero. La finalul turului, elevele lui Lucian Zlotea sunt pe locul 9, cu 9 puncte.

„Fetele s-au simţit foarte bine, s-au mobilizat, au jucat foarte bine şi ţin să le felicit. Am jucat ca o echipă, ne-am zbătut pentru fiecare punct şi cam aşa îmi doresc să arătăm de la meci la meci. Nu a fost un meci deloc uşor, chiar dacă a fost 3-0. Cele de la Turda au o echipă periculoasă, dar acum am fost peste ele, ne-am ridicat la nivelul meciului şi al adversarului. Toate victoriile sunt importante, pentru că orice punct contează în acest campionat. Contează mult să învingi echipele contracandidate“, a declarat Lucian Zlotea.