Amenzi de peste 100.000 de lei, aplicate de poliţiştii doljeni, în ultimele 72 de ore, pentru nerespectarea legislaţiei rutiere

0
864
În ultimele 72 de ore, polițiștii cu atribuții pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au desfășurat acțiuni pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente de circulație şi creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice. Astfel, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat peste 300 de sancțiuni contravenționale în valoare totală care depăşeşte  100.000 de lei.
 Poliţiştii de la “rutieră” au aplicat şi măsuri complementare, fiind reţinute 61 de permise de conducere  şi retrase  nouă certificate de înmatriculare. Totodată, polițiștii au constatat nouă infracțiuni la regimul circulației rutiere.  “În cadrul activităţilor desfăşurate în cursul zilei de ieri, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova au depistat un bărbat de 41 de ani, din Craiova, care conducea un autoturism, pe  Calea Severinului, din localitate, având o concentrație de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea, poliţiştii au depistat, pe aceeaşi stradă, un tânăr de 26 de ani, din  Terpezița, care conducea un autoturism cu viteza de 126 km/h. Cel în cauză a fost sancţionat conform O.U.G. nr. 195/2002 şi totodată i-a fost reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile. Tot în cadrul acţiunilor desfăşurate, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Dolj, în timp ce se aflau în executarea atribuţiilor de supraveghere şi control al traficului rutier, pe  Calea Bucureşti din Craiova, au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism.
Conducătorul auto, un bărbat de 40 ani, din Craiova nu s-a conformat semnalului efectuat de poliţişti, continuându-şi deplasarea. Astfel, cel în cauză a fost sancţionat contravenţional conform O.U.G. 195/2002, fiindu-i reţinut totodată permisul de conducere pentru o perioadă de 30 de zile. Recomandăm tuturor participantilor la traficul rutier să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în teren. Totodată, le recomandăm să nu conducă vehicule dacă au consumat băuturi alcoolice. Consumul de băuturi alcoolice constituie una din principalele cauze generatoare de accidente de circulaţie”, a precizat Mihaela Sadoveanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.