Craiova: În arest după ce a furat 5.500 lei şi mai multe bijuterii dintr-o locuinţă

0
307
Poliţiştii doljeni au efectuat, în cursul zilei de marţi, două percheziţii domiciliare în urma cărora au fost identificate mai multe bunuri provenite din săvârşirea  unei infracţiuni de furt din locuinţă. Un tânăr de 24 de ani a fost reţinut.
Poliţiştii doljeni din cadrul Secţiei 6 Poliţie Craiova au fost sesizaţi, pe 13 decembrie a.c., de către I. Dumitru de 37 de ani, din municipiul Craiova, despre faptul că în aceeaşi zi persoane necunoscute au pătruns în locuinţa sa situată în municipiul Craiova şi au sustras suma de 5500 Ron, precum şi mai multe bijuterii din aur. În urma activităţilor specifice întreprinse de poliţişti s-a stabilit că persoane necunoscute au pătruns în curtea locuinţei prin escaladarea gardului şi profitând de faptul că persoana vătămată a lăsat un geam din termopan deschis, au pătruns în locuinţă. Poliţiştii craioveni au obţinut două autorizaţii de percheziţie domiciliară pentru două locaţii, iar în dimineaţa zilei de 19 decembrie 2017, lucrătorii Secţiei 6 Poliţie Craiova cu sprijinul a două grupe din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale au descins la adresele respective, ocazie cu care l-au identificat pe suspectul infracţiunii furtului în persoana lui I. Petre, de 24 de ani. În timpul percheziţiei a fost găsit un lănţişor cu pandantiv, fiind ulterior ridicate şi alte bijuterii de la diverse case de amanet din municipiul Craiova. În baza probatoriului administrat în cauză de poliţişti, s-a luat măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore a bărbatului de 24 de ani,  acesta fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Dolj, urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. 
Având în vedere modul de operare în această cauză, dar şi apropierea sărbătorilor de iarnă, vă aducem în atenţie sfaturi preventive şi recomandări utile pentru prevenirea acestui gen de fapte.            

MĂSURI DE PROTECŢIE A LOCUINŢELOR 

·                    Cultivaţi şi păstraţi relaţii bune cu vecinii – ei pot recunoaşte sau depista un răufăcător în curte, la uşa sau fereastra dumneavoastră.
·                    Dacă aveţi suspiciuni în legătură cu o persoană, anunţaţi imediat poliţia şi alertaţi vecinii.
·                    Nu postaţi pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că sunteţi plecat de la domiciliu sau că deţineti în casă bunuri de valoare.
·                    Ţineţi uşa de acces în locuinţă încuiată permanent, chiar şi atunci când sunteţi acasă.
·                    Când părăsiţi locuinţa, chiar şi pentru scurt timp, închideţi toate ferestrele, inclusiv uşa de la balcon.
·                    Dacă plecaţi pentru mai mult timp de acasă, nu lasaţi corespondenţa sau ziarele să se adune în cutia postală; rugaţi un vecin sau o rudă să vă ridice corespondenţa.
·                    Acordaţi atenţie când la uşa dumneavoastră se prezinta persoane necunoscute care declară că fac parte din diferite instituţii sau societaţi; solicitaţi legitimaţia de serviciu şi buletinul de identitate şi reţineţi numele şi prenumele persoanei.
·                    Învăţaţi copiii să nu dea relaţii nimănui despre locuinţa sau bunurile din aceasta, să nu deschidă uşa nimanui în lipsa dumneavoastră şi să nu se tradeze dacă sunt singuri acasă.
·                    Dacă a dispărut sau aţi pierdut cheia, înlocuiţi imediat încuietoarea.
·                    Preferaţi broaştele cu butuc în locul celor normale.
·                    Protejaţi ferestrele de la subsol şi cele de la parter cu grilaje metalice.
·                    Îngrijiţi-vă ca geamurile să nu fie crăpate sau sparte.