Ziua Luptătorului Antiterorist

0
235
sriMarţi, 20 decembrie, Serviciul Român de Informaţii a celebrat, ca în fiecare an, Ziua Luptătorului Antiterorist. La ceremonialul militar, organizat cu acest prilej la Monumentul Luptătorului Antiterorist, au fost prezenţi directorul Serviciului Român de Informaţii şi adjuncţii directorului, membri ai familiilor eroilor, cadre militare în rezervă din structurile de prevenire şi combatere a terorismului, precum şi angajaţi ai Serviciului.

Au fost depuse coroane de flori din partea conducerii SRI, a organizaţiilor cadrelor militare în rezervă şi retragere şi a fost ţinut un moment de reculegere în memoria celor care au făcut sacrificiul suprem în lupta pentru prevenirea şi combaterea terorismului.

Luând cuvântul la eveniment, domnul Eduard Hellvig, directorul SRI, a evocat faptul că “dosarul Revoluţiei din 1989 va face lumină, atât pentru istorie, cât şi pentru justiţia statului român pentru cele întâmplate (…) acum 27 de ani.” Totodată, în cadrul adresării, directorul SRI a subliniat confruntarea existentă astăzi tot mai pregnant între realitatea lumii în care trăim, marcată de conflicte regionale şi globale, şi reprezentarea lumii în care ne dorim să trăim.

Directorul Serviciului Român de Informaţii a ţinut să le mulţumească tuturor ofiţerilor, maiştrilor militari şi subofiţerilor care au ales să îşi facă datoria în această profesie nobilă, în serviciul cetăţenilor României. ( www.sri.ro)