Primarul Lia Olguţa Vasilescu şi-a prezentat realizările din 2013

0
382

Primarul Lia Olguţa Vasilescu şi-a prezentat, ieri, în faţa consilierilor municipali, lista cu ceea ce a realizat în anul care tocmai se încheie. Edilul-şef a punctat faptul că regiile sunt pe profit, că au fost investiţi bani de la bugetul local în spitale, îndeosebi la Spitalul Municipal „Filantropia”, şi că s-a reuşit găsirea unui sediu adecvat pentru Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri”. Primarul Craiovei a trecut pe lista proiectelor proprii stabilimentul pentru câini de la Breasta, iar la cele cu finanţare europeană – modernizarea centrului istoric al Băniei.

Ultima şedinţă a CLM Craiova a debutat într-o atmosferă de sărbători. Consilierii municipali au fost găsit pe mese câte un mic ornament pentru Crăciun, lucrat din cetină, care le-a fost oferit drept cadou, însă mulţi l-au lăsat neatins. Tot în deschidere, două instituţii de cultură au dorit să le mulţumească aleşilor locali într-un mod inedit. O trupă de actori de la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri” i-a colindat pe consilierii şi pe toţi participanţii la plen cu un spectacol de păpuşi, imaginând un cor al pisicilor. Prestaţia actorilor păpuşari a fost aplaudată la toţi cei aflaţi în sală. Corul elevilor de la Liceul de Artă „Marin Sorescu”, dirijat de Florian Zamfir, i-a delectat pe aleşii locali cu un frumos recital de colinde, la finalul căruia primarul Craiovei a primit şi un dar simbolic din partea elevilor: un obiect de artă realizat chiar de ei.

Colindaţi de păpuşari

După această introducere, şedinţa şi-a urmat cursul firesc şi nu au lipsit nici contrele pe proiectele de hotărâre între aleşii locali sau între consilieri şi primar. Fiind o ordine de zi stufoasă, cu nu mai puţin de 76 de proiecte propuse pentru dezbatere, aleşii locali nu au pierdut prilejul de a pune întrebări primarului Lia Olguţa Vasilescu sau, după caz, de a veni cu amendamente. Preşedintele de şedinţă, Lucian Dindirică, anunţase iniţial că două proiecte au fost retrase de pe ordinea de zi (unul privea aparatul de specialitate al primarului şi celălalt propunea o schimbare în organigrama de la Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”), dar, în cele din urmă, şi aceste proiecte au fost votate, avizele necesare venind pe ultima sută de metri. Consilierii au renunţat, totuşi, la ultimul punct, cel privind întrebările şi interpelările.

Investiţiile la spitalele craiovene au crescut cu 70%

În ultima parte a şedinţei, primarul Lia Olguţa Vasilescu a ales să îşi prezinte bilanţul activităţilor din acest an. „S-ar putea să nu mai fie nevoie să mă întrebaţi de nimic, după ce vă voi prezenta ce s-a reuşit să se facă în acest an”, le-a spus edilul consilierilor municipali. Lia Olguţa Vasilescu a început cu asigurarea că regiile locale au reuşit să facă profit în acest an, cu o singură excepţie, aceea fiind Termoficarea. „Primăria Craiova a investit, în acest an, o sumă de 14 milioane de lei, faţă de 8 milioane de lei, cât s-a alocat în 2012, deci o creştere de 70% la spitale”, a declarat primarul, banii publici mergând către cele trei spitale craiovene, Filantropia, Boli Infecţioase şi Neuropsihiatrie. La capitolul Învăţământ, primarul Lia Olguţa Vasilescu a punctat faptul că s-a mărit numărul de burse acordate elevilor, de la 3.900 de beneficiari la 5.648 de elevi premiaţi.

Craiova, lansată în competiţia pentru Capitală Culturală Europeană

Printre lucrurile importante care au reuşit să îşi găsească o rezolvare în anul care se încheie, Lia Olguţa Vasilescu a punctat găsirea unui sediu potrivit pentru Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri”, pentru amenajarea căruia Primăria Craiova a alocat suma de 815.000 de lei. Tot la capitolul investiţii, edilul-şef a menţionat, printre altele, stabilimentul pentru câini, care a fost ridicat anul acesta la Breasta, precum şi înfiinţarea Târgului zilnic de pe strada „Caracal”. „E cel mai mare târg din Oltenia care, printr-un management de calitate, va arăta altfel”. Pe lista proiectelor cu finanţare europeană, Lia Olguţa Vasilescu a trecut finalizarea celor două pasaje şi demararea proiectului de modernizare a centrului istoric al Craiovei. Nu în ultimul rând, primarul a menţionat faptul că a creat 5.000 de locuri de muncă şi că a are deja un portofoliu bogat pentru competiţia „Craiova – Capitală Culturală Europeană 2021”.