Ateliere interactive pe teme de cetăţenie activă şi moştenire culturală

0
132

În perioada 04-08 noiembrie 2019, şase elevi de la Palatul Copiilor Craiova, însoţiţi de prof. Călmuc Felicia şi Dinişor Sorin, au participat la cea de-a 4-a mobilitate în cadrul proiectului Erasmus+ LEARN4LIFE-ACTIVE AND RESPONSIBLE CITIZENSHIP, mobilitate ce s-a desfăşurat în oraşul Samsun din Turcia, alături de alţi 19 participanţi din Italia, Polonia şi Grecia, precum şi elevi şi cadre didactice ale ţării gazdă.

În această perioadă, elevii şi profesorii însoţitori au avut ocazia de a participa la numeroase ateliere interactive pe teme de cetăţenie activă şi moştenire culturală, teme reprezentative pentru cele 5 ţări implicate în proiect, precum şi la diverse vizite culturale în oraşul Samsun şi împrejurimi.

“Acest proiect reprezintă o oportunitate reală pentru elevii ce frecventează cercuri de la Palatul Copiilor Craiova de a deveni cetăţeni implicaţi activ în viaţa de zi cu zi a comunităţii din care fac parte şi, în acelaşi timp, de a-şi îmbunătăţi orizontul cultural prin participarea la mobilităţile proiectului organizate în unităţi şcolare din Italia, Grecia, Turcia şi Polonia” a precizat prof. dr. Călmuc Felicia, coordonatorul acestui proiect şi responsabil proiecte europene la Palatul Copiilor Craiova