100 de utilaje vor deszăpezi străzile din Craiova

1
363
Deszăpezirea străzilor din Craiova va fi realizată, în această iarnă, cu aproape 100 de utilaje, în cazul unor căderi masive de zăpadă. Dintre acestea, un număr de 48 de utilaje vor fi puse la dispoziție prin închiriere, în timp ce 50 de utilaje aparțin SC Salubritate Craiova.
Nu mai puțin de 100 de utilaje vor fi folosite, în această iarnă, pentru degajarea zăpezii de pe străzile din Craiova. Ca și în anii trecuți, o parte dintre aceste mașini sunt ale Salubrității, care coordonează activitatea de deszăpezire, iar celelalte au fost închiriate de la firmele de construcții. Licitația a fost organizată de SC Salubritate Craiova și a fost împărțită în 12 loturi. ”În urma procedurilor de achiziție desfășurate pentru închirierea unor utilaje cu șofer, în vederea completării parcului auto aparținând SC Salubritate Craiova SRL pentru derularea în bune condiții a activității de deszăpezire, au fost atribuite toate cele 12 loturi licitate”, se precizează într-un comunicat de presă al Salubrității.
RAADPFL Craiova asigură mașinile mari
În urma licitației, RAADPFL Craiova a câștigat loturile 1, 2, 3 și 12 și va asigura, în funcție de condițiile meteorologice existente, între trei și cinci tractoare echipate cu plug și lamă pentru împins zăpada; între două și patru tractoare care vor fi folosite pentru împrăștiat material antiderapant, două autogredere pentru împins zăpada și patru autobasculante cu capacitatea de 7-20 tone, pentru transport zăpadă, materiale antiderapante și tractare.

Șase firme de construcții închiriază utilaje
Aproape jumătate din utilaje au fost închiriate de la firmele de construcții. Potrivit Salubrității, SC Domarcons (câștigătoare a lotului 4) va asigura autovehicule de peste 16 tone, echipate cu lamă și sistem de împrăștiat material antiderapant cu capacitate de 2-3,5 metri cubi. O altă firmă este SC Erpia SRL (câștigătoare a lotului 5), care va asigura și ea autovehicule cu capacitatea mai mare de 16 tone – maxim 6 utilaje. SC Delta ACM 93 (câștigătoare pe lotul 6) va pune și ea la dispoziție autovehicule de mare capacitate – maxim 5 bucăți. SC Rodali Cargo SRL (câștigătoarea loturilor 7 și 10) va asigura, atunci când va fi nevoie, șapte buldoexcavatoare cu cupă și patru încărcătoare frontale. SC ANDSTEF-AGRO SRL (câștigătoarea lotului 8), SC Recon (câștigătoarea lotului 9) și Agrodesign SRL (câștigătoarea lotului 11) vor asigura și ele buldoexcavatoare cu cupă și încărcătoare frontale.
50 de utilaje aparțin Salubrității
Alături de vehiculele industriale închiriate, vor fi folosite la deszăpezire și cele 50 de utilaje ale SC Salubritate Craiova. „Față de sezonul de iarnă 2018-2019, numărul autovehiculelor folosite în activitatea de deszăpezire a crescut, ca urmare a investițiilor realizate atât de SC Salubritate Craiova SRL, în calitate de operator care are delegată activitatea de deszăpezire, cât și de Primăria Municipiului Craiova”, se mai arată în comunicatul Salubrității. Astfel, pe lângă utilajele existente în parcul auto, au mai fost achiziționate de către Primăria Craiova trei autovehicule multifuncționale, echipate cu lamă și sărăriță, iar SC Salubritate Craiova a investit în achiziția unei automăturători echipate cu lamă, 10 freze de zăpadă pentru curățarea trotuarelor, la care se adaugă 6 autogunoiere echipate cu lamă. Investiția totală realizată de SC Salubritate Craiova este de 3,5 milioane lei, fără TVA.
În ceea ce privește aprovizionarea cu material antiderapant, potrivit reprezentanților Salubrității, pe stoc se află 627 tone de sare industrială pentru deszăpezire și patru tone de clorură de calciu.

1 COMENTARIU

  1. da’ si ce bine, ca o sa fie iar ca lumea, la fel ca-n fiecare an … oras ingrijit, ordonat, toate treburile merg struna … ce vrei, autoritati, servicii … nu ca la amaratii aia de la viena, cu imigranti gramada … ca deja gunoaiele marunte acumulate pe drumuri, taieturile de la garduri vii si frunzele semi-putrezite din juru’ platformelor de gunoi nu le mai strange nimeni, asteptam zapada ca sa nu mai fie deloc … da’ si ce de luminite, multe si dese pe sus … frumos oras craiova asta … oameni, taica, oameni … este …????

Comments are closed.