Ana Birchall l-a primit în vizită de rămas-bun pe ambasadorul Republicii Turcia, Osman Koray Ertaş

0
56

Viceprim-ministrul Ana Birchall l-a primit, marți, 20 noiembrie a.c., în vizită de rămas-bun, pe E.S. Osman Koray Ertaş, ambasadorul Republicii Turcia, care își încheie misiunea diplomatică în România.

”Îi mulțumesc domnului ambasador Osman Koray Ertaş atât pentru excelenta relație promovată și dezvoltată între România și Turcia pe durata mandatului său, cât și pentru o colaborare instituțională de succes, inclusiv prin excelenta organizare a vizitei doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă, la Ankara, în luna octombrie a acestui an. Prin întreaga activitate desfășurată în țara noastră, domnia sa a demonstrat că este un adevărat prieten al României. Această vizită a reconfirmat relațiile noastre puternice, bazate pe un Parteneriat Strategic care va continua să se dezvolte”, a declarat Ana Birchall în contextul întrevederii.

”România și Turcia sunt parteneri strategici, iar dezvoltarea și aprofundarea relațiilor, în special pe dimensiunea economică, reprezintă o prioritate pentru ambele state. De aceea, țin, totodată, să-l felicit pe domnul ambasador pentru că și-a reprezentat țara cu profesionalism și doresc să-l asigur că Guvernul Dăncilă apreciază munca depusă de domnia sa pentru dezvoltarea și aprofundarea unei relații bilaterale puternice și solide între România și Turcia, în spiritul Parteneriatului nostru Strategic”, a apreciat vicepremierul român.

Diplomatul turc a mulțumit la rândul său viceprim-ministrului român pentru excelenta colaborare instituțională și personală, accentuând relația specială dintre România și Turcia.