Descinderi la Transelectrica şi S.C. SMART S.A. Craiova

0
150

Procurorii DNA – Structura Centrală, însoţiţi de echipaje ale Jandarmeriei au descins, ieri, în mai multe locaţii din Craiova, între care şi sediile sucursalelor Transelectrica şi S.C. SMART S.A., într-un dosar vizând fapte de corupţie. Anchetatorii n-au oferit mai multe amănunte, însă nici o persoană din conducerea celor două societăţi din Craiova nu a fost ridicată.

Reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au anunţat, ieri, că s-au făcut percheziţii în 16 locaţii din Craiova şi Bucureşti, dintre care patru la sediile unor sucursale ale unor societăţi cu capital de stat şi la un sediu central, într-un dosar de fapte de corupţie comise în perioada 2011-2015.

“Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni infracţiuni de corupţie şi infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie, comise în perioada 2011-2015. În cursul zilei de 19 noiembrie, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 16 locaţii, dintre care patru la sediile unor sucursale ale unor societăţi cu capital de stat şi la un sediu central, situate în municipiile Craiova şi Bucureşti, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor firme private”, se arată în comunicatul DNA.

Descinderile s-au făcut, atât în Craiova, cât şi în Bucureşti, la sediile Transelectrica SA şi la Societatea pentru Servicii de Mentenanţă a Reţelei Electrice de Transport (S.C. Smart S.A.). Cea din urmă a fost creată în august 2001, în baza H.G. 710/2001, prin reorganizarea unor activităţi din cadrul Transelectrica. Smart se ocupă de mentenanţă, reparaţii, expertizări, consultanţă în domeniul energetic. Reprezentanţii DNA au precizat că este vorba despre acte procedurale desfăşurate într-un dosar penal şi că mai multe detalii nu pot fi date publicităţii, cel puţin deocamdată. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii. În cursul după-amiezii însă, procurorii din cadrul DNA au anunţat că au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând de la data de 19.11.2015, faţă de Liviu Petrache, director al Direcţiei de Mentenanţă şi Dezvoltare din cadrul Societăţii pentru Servicii de Mentenanţă a Reţelei Electrice de Transport (SMART) SA, cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Ancheta continuă însă, nici o persoană de la Craiova nefiind ridicată în urma descinderilor.