Sancţiuni aplicate de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj

0
410

În perioada 12 – 18 octombrie, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj au executat 335 misiuni de menţinere a ordinii publice în zona de competenţă, din care 274 misiuni în patrule mixte în cooperare cu poliţiştii doljeni, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, de natură penală sau contravenţională şi prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov-2, pe timpul cărora au fost aplicate 115 sancţiuni, dintre care 107 avertismente scrise şi 8 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 2.900 lei.

În aceeaşi perioadă, jandarmii au întocmit actele de sesizare a organelor de urmărire penală în cazul a trei infracţiuni constatate independent, astfel: două infracţiuni constatate în baza Legii nr. 143 din 2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi o infracţiune constatată în baza O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, iar pe timpul misiunilor desfăşurate în cooperare cu efective din cadrul I.P.J. Dolj, în sistem integrat, jandarmii au acordat sprijin la constatarea a 10 infracţiuni.

Acţiunile de verificare a respectării măsurilor impuse de autorităţi pentru prevenirea infectării cu virusul SARS CoV-2 vor continua şi în perioada următoare în zonele aglomerate, pieţe, parcuri, mijloace de transport în comun şi în alte zone în care se pot produce aglomerări de persoane.

Reamintim tuturor cetăţenilor faptul că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea S.N.U.A.U. – 112 sau pot sesiza cel mai apropiat echipaj de jandarmerie, atunci când situaţia o impune.