Cu o zi înainte de închiderea tuturor școlilor și grădinițelor din Dolj, 14 dintre ele sunt deja în scenariul roșu

0
457
Inspectoratul Școlar Județean Dolj monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel național, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din fiecare județ.
În conformitate cu Art. 3 al. 3 din Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Dolj nr. 36 din 19.10.2020, începând cu data de 21.10.2020, pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar din localitățile CRAIOVA și CÂRCEA se instituie măsura de suspendare temporară a activităților didactice care presupun prezența față în față din unitățile de învățământ, cursurile urmând a se desfășura on-line (scenariul 3).
Astăzi, în conformitate cu datele transmise de unitățile școlare, se înregistrează următoarea situație: 443 unități de învățământ în Scenariul 1 – participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ; 108 unități de învățământ în Scenariul 2 – participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu; 14 unități de învățământ în Scenariul 3 (9 – Scenariul 3 COVID-19 și 5 Scenariul 3 – incidență) – participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.