Craiova lui Piţi, din nou fără şut pe poartă, bătută de rezervele CFR-ului!

0
561

CFR Cluj – Universitatea Craiova 2-0

Au marcat: Traore (min. 69) și Omrani (min. 78)

CFR Cluj: Arlauskis 6 – Susic 7, Boli 7, Vinicius 7, Camora 7 – Itu 5 (27 Păun) 8, Hoban 7, Culio 6 – Costache 6, Traore 8, M. Pereira 6. Antrenor: Dan Petrescu.  Rezerve: J. Fernandez –  Pașcanu, Golofca, Petrila.

Universitatea Craiova: Pigliacelli 5 – Vlădoiu 6, Bălașa 6 (64 Kelic) 5, Acka 3, Vătăjelu 5 – Mățel 6, Cicâldău 6, Cosic 5 – Zakaric 5 (79 Bărbuț), Ivan 4, Mihăilă 4 (54 Fortes) 4. Antrenor: Victor Pițurcă Rezerve: Popescu – Martic, Mateiu, Baiaram.

Ultimele două evoluţii ale Ştiinţei la Cluj au fost ruşinoase. În primăvară, alb-albaştrii n-au putut egala nici când gazdele i-au lăsat, iar de data aceasta, fără a li se mai înlesni ceva, oltenii n-au putut să tragă măcar un şut pe poarta adversă. Măcar unul prost, de bifat în caseta tehnică! Dar deja devine o obişnuinţă acest lucru cu Piţurcă antrenor, în duelul pierdut cu FCSB fiind aceeaşi situaţie penibilă. După ce l-a bătut cuplul Gigi Becali-Vintilă, pe Piţurcă l-au depăşit rezervele lui Dan Petrescu! „Bursucul” i-a odihnit pentru meciul cu Rennes pe: Deac, Bordeianu, Luis Aurelio, Cestor, Rondon, Burcă, Păun, Djokovic şi Omrani, ultimii trei intrând pe parcurs.

De partea cealaltă, Piţurcă a schimbat şi el echipa, dar fără noimă. A trimis pe teren 6 fundaşi, Cosic şi Măţel fiind împinşi la mijloc, ultimul, pentru prima dată în carieră, în timp ce  Zakaric a fost debutat într-un moment total nepotrivit, prin evoluţia sa bosniacul confirmând că nu a mai jucat de o jumătate de an. Din această amestecătură n-a ieşit zacuscă, au ieşit lături. Ivan a fost mutat pe toate posturile posibile din atac, pe fiecare dintre ele jucând la fel de prost. Roman, care a avut un debut de sezon decent şi adusese victoria la Voluntari, a fost pus să joace mijlocaş dreapta la Mediaş, apoi a fost scos din calcule, fiind trimis să marcheze hat-trick la „satelit”. Ivanov, poate cea mai bună achitiţie, alături de Bălaşa, a fost pedepsit pentru cele 3 pase de gol de la Mediaş şi nu a mai prins echipa de atunci. Martic, punct fix în defensivă şi o voce puternică în vestiar, e şi el sărit din schemă, deşi în cazul său există motive, fiind la final de contract, iar Vlădoiu a jucat destul de bine şi e şi jucător under 21. OK, la primul gol a greşit grav Acka, aşa cum o făcuse şi cu Sepsi şi cu AEK Atena, dar cum rămâne cu prestaţia ridicolă din ofensivă? Piţurcă a greşit şi echipa şi schimbările. Şi nu e prima oară. Antrenorul pare depăşit de ceea ce se întâmplă în fotbalul actual. Se observă şi din discursul său că nu e ancorat în realitate. A promis că vom vedea un joc ideal după cea de-a doua întrerupere a campionatului şi ne-a prezentat o cacealma. Ne anunţa că nu se mulţumeşte cu egalul la Cluj şi vrea neapărat victoria, dar  foloseşte 6 fundaşi, face inovaţii ridicole, echipa nefiind  capabilă să tragă un şut pe poartă! Nu existase meci din ultimii ani în care Craiova, fie că pe bancă se afla Mangia, Mulţescu, Mogoşanu sau Papură, să nu nimerească poarta adversă. Ei bine, Piţurcă a strâns deja două. Din 5. Bietul Papură, dacă ar fi fost principal la aceste două ruşini, n-ar fi scăpat viu de furia mulţimii, care-i cerea capul chiar la victorii, deşi el a dus echipa pe podium, jucând din 3 în 3 zile, cu deplasări prin Europa şi fără a avea la dispoziţie jucători precum Ivan, Koljic, Cosic, Zakaric, Bălaşa, Ivan sau Mihăilă, ultimul fiind accidentat atunci.

Craiova etalase un nivel bun în deplasările în Gruia, în ultimii ani. Acum doi ani, cu Mulţescu îi bătea cu 3-0 pe Omrani şi compania, deşi pe teren erau Robert Petre, Bârzan, Jazvic sau Mingote. Alt meci a fost decis la penalty-uri, în Cupa Ligii. Craiova a mai pierdut la Cluj şi în era Mangia, dar de fiecare dată cu neşansă, cu penalty ratat. De această dată, Universitatea s-a prezentat jalnic. Onoarea a fost spălată de cei peste 400 de fani alb-albaştri, care au surclasat atât prin număr, cât şi ca fond sonor, galeria campioanei. Ei chiar au onorat memoria lui Ilie Balaci, care a plecat dintre noi acum un an.