Ministrul Muncii anunţă că salariul minim ar putea creşte de la 1 noiembrie

1
196

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat sâmbătă, pe Facebook, că, după analiza datelor transmise de Comisia de Prognoză, instituţia pe care o conduce lucrează la creşterea salariului minim pe economie de la 1 noiembrie, existând o diferenţiere în funcţie de studiile angajaţilor.

“După analiza datelor transmise de Comisia de Prognoza, MMJS lucrează la creşterea salariului minim pe economie încă de la finalul acestui an şi la diferentierea salariului minim in funcţie de studii sau vechimea de peste 15 ani. Aveţi mai jos analiza Comisiei de prognoza şi a MMJS şi calendarul creşterilor”, a scris Lia Olguţa Vasilescu, pe Facebook.

Potrivit documentului prezentat de ministrul Muncii, propunerea este de “Creştere a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată la nivelul de 2080 de lei/lună, începând cu 1 noiembrie 2018”.

Totodată, acesta prevede introducerea unui salariu de bază minim brut pe ţară garantat la nivelul de 2350 lei/ lună pentru angajaţii pe posturi pentru care sunt necesare studii superioare. ( sursa : mediafax.ro)

1 COMENTARIU

  1. adica altfel zis: absolventii nespeciali, care in mod sigur nu vor gasi locuri de munca, caci cam toti angajatorii se afla imediat langa minim pe economie … nu mai asteptati si plecati repejor spre alte zari, ca pe-aici nu aveti intrebuintare … hai pa si mai vorbim cand o fi inainte de alegeri …

Comments are closed.