Ultima dezbatere prezidenţială Clinton-Trump

0
43

3333Republicanul Donald Trump şi democrata Hillary Clinton s-au înfruntat în a treia şi ultima dezbatere televizată înaintea alegerilor pentru Casă Albă. Într-o mişcare surpriză, neobişnuită pentru Statele Unite, Donald Trump a refuzat să spună dacă va accepta sau nu rezultatul votului din 8 noiembrie. “Vom vedea”, a zis miliardarul. Nici Trump, nici Clinton nu au renunţat la tonul tăios şi la acuzaţiile grave. Unul dintre cele mai fierbinţi subiecte: problema imigraţiei.

Evenimentul, cu durata de 90 de minute, transmis de marile reţele de televiziune din America şi din întreaga lume şi relatat de agenţiile de presă internaţionale, a fost găzduit miercuri de la ora locală 18 (joi, 4 a.m. ora României) de Universitatea din Las Vegas, metropola jocurilor de noroc şi divertismentului din statul Nevada.

Dezbaterea dintre candidata Partidului Democrat, fostă secretar de stat, şi omul de afaceri newyorkez nominalizat de Partidul Republican, a fost moderată de jurnalistul Chris Wallace de la televiziunea Fox News, al cărei public este în special de dreapta. Numărul de telespectatori aşteptat în Statele Unite era mai mic decât şa primele două confruntări între Clinton şi Trump.


Donald Trump: În primul rând, ea vrea să le acorde amnistie celor aflaţi deja aici, ceea ce este un dezastru. Este şi foarte incorect faţă de cei care aşteaptă la rând de mulţi, mulţi ani. Avem nevoie de frontiere puternice. (…) Aceşti oameni vin în SUA ilegal, drogurile ne invadează ţara. Nu avem o ţară dacă nu avem o frontieră.


Hillary Clinton: Nu vreau să despart familii. Nu vreau să văd părinţii departe de copii. Nu vreau să văd o forţă de deportare despre care Donald a spus că vrea s-o vadă în acţiune în ţara noastră.

Dezbaterea a fost împărţită în 6 reprize a câte 15 minute.