Puştii Ştiinţei n-au luat exemplul primei echipe

0
53

satelitVictoria Universităţii Craiova în derby-ul cu Dinamo nu i-a inspirat şi pe puştii de la echipa satelit, care au pierdut doljean cu CSO Filiaşi, programat pe „Extensiv”, la care a asistat şi Gigi Mulţescu. Ambele echipe şi-au creat ocazii de a marca, dar au oaspeţii au fost cei eficienţi, marcând prin Fotescu, atacantul care a profitat de gafa imensă a lui Marcu şi a deschis scorul, şi Bogdanovici, care a speculat respingerea lui Popescu, la o fază fixă la care trei filieşeni erau fără marcaj în careul mic.

Analizând prestaţia juveţilor mici, doi fundaşi laterali, Marcu şi Ionescu, au fost departe „mâinile moarte” ale echipei lui Papură. Cei doi, care au depăşit vârsta junioratului, au contribuit la deschiderea scorului prin gafele lor şi în general au avut evoluţii slabe în acest sezon. De altfel, Marcu nu a terminat jocul pe teren, fiind schimbat. E evaluare succintă a evoluţiei celorlalţi nouă titulari ai „satelitului” Universităţii: Popescu – rezerva lui Calancea a apărat cam ce era de apărat, Hreniuc – nu este încă o variantă pentru prima echipă, în ciuda calităţilor pe care le evidenţiează uneori, Cioinac – este căpitan doar pentru că este mai în vârstă, Enache – prezenţa în teren este justificată poate doar prin vârsta fragedă, Petre şi Manea s-au implicat în joc, au cerut mingea în permanenţă, deşi fără realizări, Burlacu şi Surugiu joacă doar atunci când au mingea, sunt prezenţi rar în joc, deşi de la ei ar trebui sunt aşteptate soluţiile în ofensivă, atacantul Alex Popescu, deşi pare firav pentru postul de vârf,  ajută mult echipa, este foarte bătăios, iese în permanenţă la primire şi, când are ocazia, la finalizare.

„Noi am atacat şi au ratat ocazii importante, iar ei s-au apărat şi au profitat de greşelile noastre în defensivă. Aşa se întâmplă cu jucătorii tineri, sunt inconstanţi şi fac greşeli, se vede şi în rezultatele contrastante, după ce am câştigat acasă cu 6-0 am pierdut în deplasare cu 0-5” a spus Corneliu Papură, antrenorului echipei secunde a Craiovei.

„Am făcut un meci bun şi am câştigat, în faţa unei echipe de puşti precum cea a Universităţii II. Păcat că nu s-au marcat mai multe goluri, fiindcă au avut şi ei ocazii şi noi mai puteam înscrie. Mă bucur pentru prima victorie în deplasare şi sper să obţinem un rezultat bun şi la Roşiori” a precizat antrenorul Filiaşului, Gigi Ciurea.