Alb-albaştrii sub lupă / Juveţii, determinaţi, inspiraţi şi norocoşi în derby

0
40

craiovaCalancea – A avut două intervenţii bune, după una dintre acestea a primit totuşi unicul gol, fentat de Hanca, la fel ca ambii stoperi craioveni.

Briceag – Cel mai bun meci al său de când joacă la Universitatea Craiova şi nu doar pentru că a marcat cu acel şut-centrare. A început bine, servindu-l pe Băluţă cu o centrare în mijlocul careului advers şi a urcat în permanenţă, avantajat, ca şi Vătăjelu, de sistemul cu doi închizători. A declanşat şi faza de contraatac din care Ivan a marcat. A mai avut două alunecări eficiente, la Lazăr şi Gnohere, în prima repriză, când cei doi scăpaseră spre poarta lui Calancea. Ca unic reproş, n-a făcut linia şi l-a ţinut în joc pe Rotariu la faza golului egalizator.

Kay – Meci bun făcut de stoperul capverdian, deşi mai ales în prima repriză Gnohere a reuşit să devieze sau să reţină multe mingi în jumătatea craioveană. Kay putea marca în prima repriză cu lovitura de cap plasată pe colţul lung, dar Brănescu a respins. Ca şi Acka, a fost cam uşor eliminat la faza golului dinamovist. Ar fi fost eliminat dacă făcea henţ la faza golului oaspeţilor, aşa cum a încercat.

Acka – Evoluţie consistentă, nu e uşor să joci cu linia defensivă aşa de avansată sau cu spaţiile dintre linii aşa de mari, cum au rămas în repriza a doua, până la golul de 2-1.

Vătăjelu – A jucat la un nivel înalt, ca un adevărat căpitan, ambele derby-uri. Ofensiv, periculos în jumătatea adversă, pe final a trebuit să „strângă” mult în centru, chiar şi după intrarea lui Kelic.

Popov – Deşi a evoluat cu multă determinare, cum face de obicei, se vede clar că nu-i convine să joace în faţa apărării, este destul de dificil să abordeze jocul cu faţa la propria poartă. A căzut prea uşor în duelul cu Gnohere din prima parte, vârful dinamovist fiind oprit apoi de Briceag şi Kay.

Zlatinski – Unul dintre cei mai buni alb-albaştri în meciul de la Severin, a „arat” pur şi simplu întregul teren. A recuperat multe mingi şi totodată l-am văzut în multe faze făcând presing la apărătorii adverşi. A oferit şi câteva centrări bune, pe lângă obişnuitele mingi trimise din corner la prima bară, care nu prea crează pericol. A dirijat multe mingi spre bandă, ca şi la golul lui Briceag, oferind cursivitate jocului. Totodată a coborât între stoperi pentru a declanşa acţiunile poziţionale.

Ivan – La el se aşteaptă mai mult de fiecare dată. În prima repriză a fost mai degrabă discret, cu excepţia fazei în care a tras la colţul scurt minge deviată în corner. A avut noroc la faza golului, când a încercat să centreze, dar când pui presiune pe adversar în felul în care o face Universitatea, îţi intră şi goluri mai norocoase, aşa cum au fost cele cu Dinamo. Păcat totuşi că nici el nici Zlatinski nu speculează loviturile libere.

Nuno Rocha – În prima repriză nu prea s-a văzut, deşi a apărut bine pe câteva faze ofensive, cu devieri utile. Îi convin mult spaţiile şi în partea a doua le-a avut din plin, urcând bine şi curajos cu mingea la picior.

Băluţă – S-a simţit bine în bandă, a făcut un meci foarte bun, doar golul i-a lipsit. A apărut excelent între stoperii adverşi la centrarea lui Briceag din primele minute, apoi a fost extrem de incisiv, aducând şi centrări, dar şi intrând cu mingea în centru. Din păcate, n-a fost pe direcţia mingii centrate de Măzărache în mijlocul careului.

Măzărache – A alergat mult, ca de obicei, dar n-a avut realizări. La ocazia din care putea face 2-0 ar fi avut şi soluţia şutului, deşi o pasă ideală către Băluţă ar fi însemnat gol.

Madson – Pierdere mare, i-a recidivat ruptura musculară suferită la Voluntari. N-a intrat bine în joc, a pierdut mingea la centru şi de acolo s-a declanşat faza golului egalizator. Şi.a revenit apoi, având obişnuitul aport consistent la mijloc şi a avut ocazia de a face 2-1, când a şutat în bară.

Kelic – Bine că Mulţescu nu a apucat să facă schimbarea mai devreme, fiindcă stoperul croat ar fi trebuit să-l înlocuiască pe Măzărache, iar Madson era accidentat. Kelic a fost util pe final, când dinamoviştii au aruncat mingile pe sus spre turnurile de control, Nemec şi Gnohere.

Bancu – Introdus pe final pentru a mai ţine de minge şi pentru a pune presiune pe stoperii adverşi, ca să întârzie acţiunile în valuri ale oaspeţilor.