Reprezentanţii Cummins Generator Technologies, interesaţi de extinderea investiţiei de la Craiova

0
60

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, s-a întâlnit, ieri-dimineaţă, cu managerul fabricii Cummins Generator Technologies România, Marius Lungu, cu care a vorbit despre condiţiile în care compania îşi desfăşoară activitatea pe platforma industrială a uzinei Electroputere Craiova.

În cadrul întrevederii, care a avut loc la Consiliul Judeţean Dolj şi  la care a mai participat directorul de operaţiuni al Kirchhoff Automotive România, Gabriel Porojan, s-a mai discutat despre posibilitatea extinderii investiţiei pe care Cummins Generator Technologies o dezvoltă la Craiova, precum şi despre sprijinul pe care autorităţile locale îl pot oferi în acest sens companiei.

“Este o companie mare, care şi-a deschis o fabrică pe platforma industrială a uzinei Electroputere Craiova. Managerul fabricii Cummins de la Craiova a exprimat intenţia de a studia posibilitatea extinderii acestei investiţii. Am convenit împreună ca în perioada următoare să facem o vizită la fabrica pe care Cummins o deţine la Craiova. Le-am transmis că-i primim cu toată deschiderea, pentru că, aşa cum am mai spus-o, Consiliul Judeţean Dolj sprijină orice investiţie care generează locuri de muncă”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

Managerul Cummins Generator Technologies România, Marius Lungu, a mai declarat că este mulţumit de forţa de lucru pe care a găsit-o la Craiova, despre care a afirmat că este de înaltă calificare şi pregătire profesională. Fabrica Cummins Generator Technologies Romania de la Craiova a fost înfiinţată în anul 1999 şi are ca obiect de activitate producţia de generatoare electrice. La fabrica Cummins Generator Technologies Romania de la Craiova sunt angajate peste 700 de persoane.