Poliţist implicat în accident de circulaţie

0
45

Un agent al IPJ Dolj, încadrat la Postul de Poliţie Radovan, a provocat un accident de circulaţie, ieri, în jurul orei 12.00, la intrarea în municipiul Craiova, pe bulevardul „1 Mai”. Poliţistul, în vârstă de 23 de ani, la volanul maşinii personale, a lovit, accidentând grav, un craiovean de 84 de ani, care traversa neregulamentar. Pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, ieri, în jurul orei 12.00, agentul de poliţie Laurenţiu Alexe, de 23 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism marca Audi, pe bulevardul „1 Mai” din municipiu, l-a lovit pe Marin Tuţu, în vârstă de 84 de ani, din Craiova. Se pare că bătrânul traversa strada neregulamentar în momentul în care a fost lovit de maşina condusă de agent.

Victima a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde, în urma investigaţiilor, s-a stabilit că a suferit multiple leziuni, un traumatism cranio-cerebral şi o fractură la umărul stâng, rămânând internată sub supraveghere de specialitate. „La locul accidentului a ajuns un echipaj de poliţişti de la Serviciul Rutier Dolj, care au efectuat cercetările, stabilind că accidentul s-a petrecut pe fondul traversării neregulamentare. Agentul de poliţie, care era în afara orelor de program, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar pe numele său s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, ne-a declarat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Agentul de poliţie a mers şi el la spital să vadă care este starea victimei şi a spus că nu l-a văzut pe bătrân în faţa maşinii decât în momentul în care a fost prea târziu. Laurenţiu Alexe a absolvit anul trecut Şcoala de agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr”, de la Câmpina, fiind încadrat anul acesta la Postul de Poliţie Radovan. Şi tatăl său este tot poliţist în cadrul IPJ Dolj.