Elevii, îndrumaţi să adopte un stil de viaţă sănătos

0
44

Elevii Şcolii nr. 2 “Traian” din Craiova au învăţat, ieri, despre importanţa unui stil de viaţă sănătos de la vedeta de televiziune Florentina Opriş. Aceasta a venit la Craiova pentru a promova proiectul “Copii sănătoşi şi voioşi”, ce face parte din campania naţională “Alege să fii sănătos”. Pentru că au fost receptivi şi au înţeles importanţa unui stil de viaţă sănătos, la sfârşitul acţiunii elevii au fost răsplătiţi cu câte un măr. 

“Mi-am dorit să conştientizez oamenii cât e importantă este practicarea unui stil de viaţă sănătos şi să prevenim apariţia anumitor afecţiuni. Acţiunea s-a desfăşurat şi în alte oraşe, iar acum a venit rândul Craiovei. În desfăşurarea acţiunii ne-am bucurat de sprijinul doamnei prefect şi al doamnei directoare”, a declarat Florentina Opriş, preşedinte al Asociaţiei pentru o Viaţă Sănătoasă.

La lecţia deschisă oferită copiilor de Florentina Opriş au luat parte şi prefectul de Dolj, Elena Costea, dar şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Laurenţiu Ivanovici. „Iniţiativa doamnei Florentina Opriş, la care a aderat şi directorul Școlii nr. 2, doamna Maria Daşu, este lăudabilă. Copiii trebuie învăţaţi de mici să aibă o atitudine şi un comportament care să le asigure pe viitor o dezvoltare armonioasă. În acelaşi timp, atât copiii, cât şi părinţii trebuie învăţaţi că este necesar să avem un stil de viaţă sănătos, să consumăm cât mai multe fructe şi legume pentru ca evoluţia ulterioară a copiilor să fie cea pe care ne-o dorim cu toţii. Vrem copii frumoşi, copii sănătoşi, copii care să înveţe carte”, a declarat prefectul Elena Costea.

La rândul său, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Laurenţiu Ivanovici s-a declarat încântat de iniţiativa organizatorilor proiectului “Copii sănătoşi şi voioşi”: «Felicit organizatorii acestui eveniment. Este o iniţiativă care trebuie luată ca exemplu şi în alte şcoli. Noi, la nivel de Consiliu Judeţean, încurajăm astfel de acţiuni care promovează mişcarea şi alimentaţia sănătoasă. Îi sfătuim pe elevi să consume produsele din programul „Cornul şi Laptele” şi le spunem că, în curând, vom distribui şi mere în şcoli».