Mai are Piţi „gaz” sau i-a pierit inspiraţia?

0
148
După un debut nefast la Universitatea, Victor Piţurcă dă un nou examen important, la Mediaş
Deşi este unicul club în insolvenţă, Gaz Metan Mediaş are una dintre conducerile cele mai competente, care an de an găseşte jucători de calitate, aducându-i pe salarii mici şi vânzându-i apoi. Inclusiv Craiova a apelat la transferuri de la Mediaş, însă unele destul de puţin inspirate, Carlos Fortes şi Ivanov neconfirmând în Bănie. De altfel, cei doi au fost personajele meciului de la Atena, Ivanov, cel pozitiv, prin golul marcat, iar Fortes, cel negativ, prin ratările neverosimile şi prestaţia sub orice critică. Craiova aduce portughezi de calitate îndoielnică şi nu poate scăpa de ei, Tiago Ferreira refuzând FCSB, iar Carlos Fortes fiind refuzat de FC Ashdod, o echipă din Isarel. Şi anul acesta, Edy Iordănescu şi-a croit o formulă redutabilă fără un buget important, dar cu inspiraţie în aducerea jucătorilor. Române de văzut dacă astăzi va conta pe doi oameni importanţi, fundaşul Marius Constantin şi atacantul Sergiu Buş, care au avut probleme în ultima vreme, dar ar putea fi recuperaţi. Impresionează în această  perioadă fostul napoletan Dumitru Cardoso, precum şi capverdianul Ely Fernandes, dar şi fundaşul stânga Velisar. Acum un an, pe o ploaie teribilă, Gaz Metan Mediaş învingea Craiova cu 3-2, goluri: Fortes, I. Cristea şi M. Constantin, respectiv Mitriţă şi Koljic.
Piţurcă nu concepe să mai facă un alt pas greşit
Învins la meciul de debut la Universitatea Craiova, 0-1 de FCSB, Victor Piţurcă nu mai concepe să facă un alt pas greşit, chiar dacă întâlneşte fostul lider, Gaz Metan Mediaş, care a pierdut primul meci în acest sezon abia în etapa a 9-a.  „Ne aşteaptă un meci cu un adversar foarte bun, este un meci dificil, deschis oricărui rezultat, şansele sunt egale. Sunt optimist, fiindcă băieţii s-au pregătit bine. Ne ducem la Mediaş să câştigăm. Rezultatul de la Viitorul cu Mediaş nu a fost unul corect, fiindcă şi Gazul a avut multe ocazii să marcheze. Nu voi schimba multe pentru acest meci, fiindcă am mers pe mâna unor băieţi şi tot ei vor fi. Un punct nu ne-ar ajuta prea mult, îmi doresc să câştigăm, avem meciuri importante în această perioadă. Gazul are jucători buni în atac, cu tehnică bună, cu coordonare bună şi dacă nu eşti atent, ai probleme” a spus Piţurcă.
După ce elevii săi nu au impresionat deloc în meciul cu FCSB, Piţurcă spune că mai are nevoie de ceva timp pentru a-şi implementa filosofia de joc şi că după următoarea întrerupere a campionatului, cea din octombrie, va pune la punct totul la echipă, aşa încât va fi greu ca Universitatea să mai fie învinsă în acest sezon.  „Nu am încredere sută la sută în echipă, fiindcă am avut puţin timp la dispoziţie şi nu este uşor ca ei să treacă de la extremă la alta şi să joace cum vreau eu. Băieţii sunt disciplinaţi şi încearcă să înveţe şi putem realiza un meci foarte bun la Mediaş. Trebuie să creştem de la un meci la altul şi va veni momentul în care va fi foarte greu ca Universitatea Craiova să mai piardă. Asigur suporterii de lucrul acesta. Ce le cer eu este altceva, ne mai trebuie timp şi sunt sigur că după pauza din octombrie se va regla absolut totul. De la începutul campionatului au fost probleme la echipă pe plan ofensiv. Avem de lucru cu circulaţia mingii şi a jucătorilor. Koljic este refăcut, dar probabil va intra în meciul de Cupă. A plecat Fortes, a fost dorinţa lui, locul său este acoperit, avem acolo Koljic, Mihai Roman, Ivan şi puştii din lot.
Mihăilă: „Le vom arăta fanilor că meciul cu FCSB a fost o greşeală”
Dezamăgirea este uriaşă în Bănie după debutul nefast al lui Victor Piţurcă la cârma Universităţii, inclusiv jucătorii simţind acest lucru. Aceştia promit că se vor revanşa în perioada următoare, prima ocazie fiind meciul de la Mediaş.  „Avem un meci greu la Mediaş, fiindcă întâlnim o echipă bună, care are numai o înfrângere în acest campionat, au un moral bun, chiar dacă au pierdut la Viitorul. Trebuie să punem în aplicare ce ne cere mister şi să câştigăm. Mai este mult până la finalul sezonului, mai întâi trebuie să intrăm în play-off şi apoi se va da bătălia pentru titlu. Trebuie să ştergem cu buretele ce s-a întâmplat cu FCSB şi să ne impunem la Mediaş. Ne mai trebuie puţin timp pentru a ne ieşi jocul aşa cum ne dorim, este o schimbare radicală şi le vom demonstra suporterilor că meciul cu FCSB a fost o greşeală” a spus Valentin Mihăilă.
Gaz Metan Mediaş – Universitatea Craiova
Stadion: „Gaz Metan”, azi, ora 20.30
Gaz Metan Mediaş: Pleşca – Romeo, Larie, M. Constantin, Velisar – Fofana, N. Roşu, Droppa – Ely Fernandes, N. Dumitru, Olaru. Antrenor: Edy Iordănescu. Rezerve: Batista – Trif, Diakota, Chamed, Sanoh, R. Popa, Drăghici.
Universitatea Craiova: Pigliacelli – Măţel, Bălaşa, Acka, Vătăjelu – Mateiu, Qaka – Ivan, Cicâldău, Mihăilă – Markovic. Antrenor: Victor Piţurcă. Rezerve: L. Popescu – Martic, Kelic, Baiaram, Bărbuţ, Ivanov, M. Roman.
Arbitru: Marcel Bârsan. Asistenţi: Vladimir Urzică, Marius Nicoară. Rezervă: Iulian Călin.
Observatori: Nicolae Grigorescu, Cătălin Cursaru.