Facebook face echipă cu Poliția din Londra pentru a opri fluxurile în direct de atacuri teroriste

0
88


Poliția londoneză și Facebook au declarat, marți, că intenționează să partajeze resurse pentru a opri transmisia în direct a atacurilor teroriste precum cea din Christchurch, Noua Zeelandă, la începutul acestui an. Neil Basu, cel mai înalt ofițer de poliție antiterorist din Marea Britanie, a declarat că Facebook încearcă să creeze tehnologie care să poată ajuta la identificarea atacurilor de arme de foc în primele faze și care ar putea ajuta poliția din întreaga lume să răspundă.

Poliția Metropolitană va împărtăși către Facebook videoclipuri cu ofițerii săi, din timpul antrenamentelor acestora cu uz de arme de foc, pentru a ajuta compania să dezvolte tehnologie pentru a identifica transmisia în direct a unui atac pe platforma sa.

Companiile de socializare sunt sub presiune crescândă pentru a acționa după ce un pistolar a ucis 51 de persoane în atacul din Noua Zeelandă și l-a transmis în direct pe Facebook.

Carnagiul a fost văzut de mai puțin de 200 de ori în timpul transmisiei în direct, a spus Facebook în martie, dar copii ale materialului video au fost distribuite pe scară largă pe platformă, precum și pe Twitter, pe YouTube, pe Alphabet Inc și pe WhatsApp și Instagram deținute de Facebook în următoarele ore.

Poliția a spus că materialele video au fost surprinse pe camerele video atașate ofițerilor la antrenamentele cu de arme de foc, în timp ce își desfășurau pregătirea periodică și apoi se transmise către Facebook.