László Borbély: ”România poate deveni un exemplu regional în ceea ce privește aplicarea politicilor de gen”

0
78

Consilierul de stat László Borbély, lider al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României a declarat, cu ocazia participării la Seminarul Regional privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă și egalitatea de gen în Parlamentele din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, că România poate deveni un exemplu regional în ceea ce privește aplicarea politicilor de gen.

În calitate de speaker la evenimentul organizat de Organizația Națiunilor Unite, consilierul de stat László Borbély a punctat faptul că România este la mai puțin de o lună distanță de finalizarea Strategiei naționale pentru dezvoltarea durabilă 2030.

”În luna octombrie a acestui an, vom reuși să adoptăm o strategie națională pentru dezvoltare durabilă, revizuită și calibrată la realitățile și datele culese din teren. Unul dintre obiectivele acestei strategii se concentrează pe asigurarea egalității de gen. Din această privință îndrăznesc să spun că România are un avantaj. Suntem printre statele cele mai adaptate la plata egală pentru muncă egală. Suntem într-o poziție privilegiată și avem oportunitatea să devenim un model de urmat pentru partenerii noștri”, a punctat László Borbély.

Seminarul Regional privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă și egalitatea de gen în Parlamentele din Orientul Mijlociu și Africa de Nord a fost organizat, în perioada 18-19 septembrie, în Alexandria, localitatea milenară a Egiptului. Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă a fost reprezentat la nivel de speaker de către László Borbély, consilier de stat. Problemele abordate au vizat atât egalitatea de gen cât și rolul femeii de lider în societate, în mediul public și privat, dar și respectarea drepturilor femeilor și lupta împotriva violenței de gen.